Συνέντευξη ΣΥΡΙΖΑ: «Μπροστά μας οι πολύ μεγάλες ζημιές και η αποκατάστασή τους»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 20:13

Συνέντευξη ΣΥΡΙΖΑ: «Μπροστά μας οι πολύ μεγάλες ζημιές και η αποκατάστασή τους»

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσαν σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Αίνος» του Αργοστολίου, η βουλευτής Κεφαλονιάς κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο Βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανος Σαμοϊλης. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Τη συνέντευξη Τύπου άνοιξε με την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ.  Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «Παρά τις αντίθετες επικοινωνιακού χαρακτήρα προσπάθειες, φάνηκε η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τα υπάρχοντα προβλήματα. Το θαύμα είναι πως σε αυτό τον ισχυρό σεισμό η Κεφαλονιά άντεξε. Μπροστά μας οι πολύ μεγάλες ζημιές και η αποκατάστασή τους»».

«Το θέμα είναι πότε θα υλοποιηθούν οι επίσημες πολιτικές υποσχέσεις για τους σεισμοπαθείς. Εχουμε ειδικά στην περιοχή της Παλικής νεοάστεγους που δεν θα μπορούν να πάνε σπίτι τους».

Όταν το λόγο πήρε ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Σαμοϊλης τόνισε πως «Η δική μου παρουσία στην Κεφαλονιά έχει το νόημα της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης, αλλά και της αποτύπωσης της πραγματικότητας».

«Όντως η Κεφαλονιά άντεξε, ωστόσο υπάρχουν μεγάλες ζημιές κυρίως σε δημόσια κτίρια και σε σχολεία. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει χαρακτηριστεί το νησί σεισμόπληκτο ώστε να μπορέσει να αποσπάσει τα κονδύλια».

Τελευταία μίλησε η βουλευτής Κεφαλονιάς κα Θεοπεφτάτου, η οποία έκανε λόγο για συνειδητή απουσία δηλώσεων και εμφανίσεων: «Συνειδητά επέλεξα να μην κάνω δήλωση, ούτε να βγω στα κανάλια. Είναι τελείως ξένος προς εμένα να αυτοπροβάλλομαι. Με τη συμμετοχή μου στην συντονιστική επιτροπή, θεωρώ πως ήμουν κοντά στους πληγέντες» δήλωσε η βουλευτής και συνέχισε: «Δεν θέλω να κάνω κριτική γιατί ακόμα είμαστε σε φάση καταγραφής».

Ακούστε παρακάτω τις τοποθετήσεις

Και τις ερωτήσεις που έγιναν από τους δημοσιογράφους

DSC 0505DSC 0514DSC 0519


Ετικέτες: