ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα των απεργών χαλυβουργών

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 10:45

ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα των απεργών χαλυβουργών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ: ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ. ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!!! Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα των απεργών χαλυβουργών του Ασπροπύργου. Καταγγέλλει την προσπάθεια της εργοδοσίας να δικαιολογήσει με νέα επιστολή την αδιαλλαξία της και να συκοφαντήσει το μεγαλειώδη αγώνα που δίνουν οι εργάτες με ταξική ενότητα για πέντε ολόκληρους μήνες.

Μαζί με το σωματείο των χαλυβουργών απαιτούμε:

 Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων

 Δουλειά όλων των εργαζόμενων με αυτά που προβλέπει η σύμβαση.

 Ανατροπή των αντεργατικών Νόμων της κυβέρνησης που υπηρετούν την εργοδοσία, και που τους επικαλείται ο Μάνεσης μέσα από επιστολή του.

Είναι αποκαλυπτική η αναγνώριση από την εργοδοσία ότι επιδιώκει να δημιουργήσει δικό της λιμάνι ώστε «το εργοστάσιο να είναι πιο ανταγωνιστικό, να μπορεί να εξάγει τα προϊόντα του αλλά και να αντιμετωπίζει καλύτερα μια κρίση όπως η σημερινή». Έρχεται ουσιαστικά να επιβεβαιώσει αυτό που πραγματικά έχει καταγγείλει το σωματείο, ότι η κυβέρνηση έδωσε στην επιχείρηση ένα τεράστιο προνόμιο που μόνο σε κλείσιμο του εργοστασίου, όπως εκβίαζε, δεν οδηγεί αλλά σε αναβάθμισή του, ανοίγοντας νέους επιχειρηματικούς ορίζοντες. Και αυτό που αποκάλυψε και κατήγγειλε το σωματείο είναι ότι την ώρα που η εργοδοσία συνέχιζε τις απολύσεις έλαβε την άδεια για το λιμάνι που ζητούσε χρόνια και στην οποία ξεκάθαρα αναφέρεται ότι το εργοστάσιο λειτουργεί με 420 εργαζόμενους προσωπικό, 365 μέρες το χρόνο.

Η μάχη είναι κρίσιμη και αφορά το σύνολο των εργαζομένων. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τον κλάδο να ανταποκριθεί και να «κόψει» κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης, στα πλαίσια πανελλαδικής εξόρμησης που κήρυξε το σωματείο των χαλυβουργών και διακινούνται και μέσου του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και του σωματείου μας.

 Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ

 ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

 ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Αργοστόλι 1/04/2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης Τουλάτος Παύλος