Ο συμπολίτης μας από τη Σάμη καθηγητής Γαβριήλ Μανωλάτος, μέλος του νέου Δ.Σ. της ελληνικής κοινότητας μείζονος Μόντρεαλ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 09:43

Ο συμπολίτης μας από τη Σάμη καθηγητής Γαβριήλ Μανωλάτος, μέλος του νέου Δ.Σ. της ελληνικής κοινότητας μείζονος Μόντρεαλ


Ο συμπολίτης μας από τη Σάμη καθηγητής Γαβριήλ Μανωλάτος, μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου της ελληνικής κοινότητας μείζονος Μόντρεαλ.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το ονομαζόμενο Μικρή Βουλή, της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, εξελέγη στις εκλογές της 12ης Ιουνίου, ο συμπολίτης μας από τη Σάμη καθηγητής κ. Γαβριήλ Μανωλάτος. Υπενθυμίζουμε, ότι ο κύριος Μανωλάτος είναι και μέλος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου του Κεμπέκ, εκπροσωπώντας την Κεφαλλονίτικη Αδελφότητα του Καναδά «ΑΙΝΟΣ»

Η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ (ΕΚΜΜ) είναι ο μεγαλύτερος ομογενειακός οργανισμός στον Κόσμο. Εκπροσωπεί 85.000 Έλληνες ομογενείς της ευρύτερης περιοχής του Μόντρεαλ. Παρέχει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (δημοτικό και γυμνάσιο) σε 2.000 Ελληνόπουλα του Μόντρεαλ, τα οποία φοιτούν σε 9 ιδιόκτητα σχολικά κτίρια. Διαθέτει 6 ελληνορθόδοξες εκκλησίες ιδιοκτησίας της ΕΚΜΜ στελεχωμένες με Έλληνες ιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Διαθέτει επίσης, 3 αθλητικά κέντρα, 3 κοινωνικές υπηρεσίες, απασχολεί 300 μόνιμους υπαλλήλους, έχει 2 κοινοτικά κέντρα και διαθέτει μια ακίνητη περιουσία αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ετήσιος προϋπολογισμός της ΕΚΜΜ αγγίζει τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Η ΕΚΜΜ διοικείται, από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο εκλέγεται κάθε 3 χρόνια.