Σύλλογος Νέας Υόρκης "Ο Κέφαλος" :Aπολογισμός βοήθειας προς τη σεισμόπληκτη Παλική

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 16:19

Σύλλογος Νέας Υόρκης "Ο Κέφαλος" :Aπολογισμός βοήθειας προς τη σεισμόπληκτη Παλική

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων Νέας Υόρκης «ΚΕΦΑΛΟΣ» αμέσως μετά τους σεισμούς που έπληξαν την Κεφαλονιά και κυρίως την περιοχή της Παλλικής τις 26 Ιανουαρίου και 3 Φεβρουαρίου 2014, αποφάσισε άμεσα να προχωρήσει στην συγκέντρωση χρημάτων για την οικονομική ενίσχυση τηςπληγούσης περιοχής.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τού συλλόγου ο ΚΕΦΑΛΟΣ εκανε την αρχή προσφέροντας $5,000 για τον σκοπό αυτό, ανοίγοντας ειδικό λογαριασμό στην ALMA BANK με το όνομα “Kefalos- Kefalonia earthquake fund” ( αριθμός λογαριασμού 0120018799), στον οποίο μέλη και φίλοι του συλλόγου θα μπορούσαν να καταθέσουν την βοήθεια τους. Αργότερα, στις 3 Απρίλιου του 2014, ο Σύλλογος μας με την συνδρομή και τη χορήγεια της INVESTORS BANK, του COSMOS-FM καί του SYN-PHONIA Entertainment, διοργάνωσε μια συναυλία στο MELROSE BALLROOM στην Astoria.

Ολα τα έσοδα της συναυλίας αυτής κατατέθηκαν σε ειδικό λογαριασμό στην INVESTOR BANK με το όνομα “Kefalos for Kefalonia” (αριθμός λογ. 4319902195). Τα ποσά που συγκεντρώθηκαν ήταν στην ALMA BANK $8,456.00 και στην INVESTORS BANK $20,658.27. Συνολικά συγκεντώθηκε το ποσόν των $29,114.27.                                                            

Το Δ. Σ. του συλλόγου αποφάσησε το ποσόν αυτό να διατεθεί για τις ανάγκες του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου. Κατόπιν επικοινωνίας με την Διευθυνση του Νοσοκομείου και ειδικά με τον Αν. Διοικητή κ. Διονύσιο Μαρκάτο, αποφασίστηκε με τα χρήματα αυτά να αντικατασταθεί ο εξοπλισμός των δωματίων της παθολογικής πτέρηγας του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα αγοράστηκαν 20 σύγχρονες κλίνες νοσηλείας τύπου «325» με ειδικά νοσοκομειακά στρώματα, 10 κομοδίνα τύπου «2551» μαζι με τροχηλάτες τραπεζοτουαλέτες (τραπεζάκια).

Η παραγγελία έγεινε κατευθείαν στο εταιρία σχεδιασμού και κατασκευής νοσοκομειακού εξοπλησμού «Λ. ΨΗΛΙΑΚΟΣ, ΕΠΕ» η οποία και την παρέδωσε στο νοσοκομείο του Ληξουρίου τις 16 Ιανουαρίου 2015. Το ολικόν ποσό, πού πληρώθηκε κατευθείαν στην « Λ. ΨΗΛΙΑΚΟΣ», ήταν 24,354 ΕΥΡΟ.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη και φίλους του συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στό κάλεσμα του «ΚΕΦΑΛΟΥ» για μία ουσιαστική βοήθεια στον τόπο μας. Ειδιαίτερα ευχαριστούμε τους χορηγούς της μεγάλης συναυλίας INVESTORS BANK, COSMOS-FM, SYN-PHONIA ENTERTAINMENT καθώς και την διεύθυνση του MELROSE BALLROOM για την παραχώρηση του χόρου τους εντελώς δωρεάν.

Εκ τού γραφείου τού συλλόγου.

ny