Ο Κωστής Αντωνάτος στον COSMOS 96,5 : «Στον αθλητισμό η διάρκεια κερδίζει την στιγμή»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 12:43

Ο Κωστής Αντωνάτος στον COSMOS 96,5 : «Στον αθλητισμό η διάρκεια κερδίζει την στιγμή»

Αθλητής του τένις, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και γενικά ένας άνθρωπος του αθλητισμού. Ο λόγος για τον Κωστή  Αντωνάτο, που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Παίξε μπαλίτσα» του Cosmos 96,5 σε μια συζήτηση για τον αθλητισμό της Κεφαλονιάς.

Η κουβέντα όπως θα περίμενε κανείς, ξεκίνησε με το τένις, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει «δυναμώσει» και ο κόσμος το έχει αγαπήσει. «Ο ΚΟΑ έχει αποκτήσει φήμη και για  αυτό ευθύνεται  το έμψυχο δυναμικό του» υποστήριξε ο κος Αντωνάτος, εκθειάζοντας τους προπονητές αλλά και τους αθλητές, που με τις επιδόσεις τους κάνουν γνωστό στον κόσμο και τον όμιλο αλλά και το τένις.

«Το τένις είναι πλέον ένα προσιτό άθλημα» ανέφερε εννοώντας ότι και ο κόσμος έχει αρχίσει να το γνωρίζει καλύτερα αλλά και δεν είναι κοστοβόρο, όπως πολλοί μπορεί να νομίζουν (λόγω της ρακέτας του αθλητή αλλά και των παπουτσιών που θα πρέπει να έχει).

Εκτός από το τένις ο κος Αντωνάτος, έχει υπάρξει και ποδοσφαιριστής και έχει άποψη. Υποστήριξε ότι έχει αλλάξει πολύ το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια (από τον τρόπο που γινόταν η προπόνηση μέχρι και τις εντολές την ώρα του αγώνα) και επίσης έχει ανέβει πολύ ο μέσος όρος ηλικίας των ομάδων και το ποδόσφαιρο έχει πέσει πολύ.

Επίσης ανέφερε ότι ενδεχομένως να είναι και καλύτερα που δεν έλαβε μέρος κάποια ομάδα στην Γ’ Εθνική, καθώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γιατί είμαστε από νησί (κάτι που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα) και γιατί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι σάπιο.

Έγινε αναφορά και στον ΝΕΟΛ, ο οποίος έχει μια εξαιρετική πορεία  και ο κος Αντωνάτος επισήμανε ότι το Ληξούρι ανέκαθεν είχε πολύ καλό αθλητισμό και είναι και ενωμένοι, σε αντίθεση με το Αργοστόλι που όλοι τσακώνονται μεταξύ τους, ακόμα και για τις ώρες του κλειστού γηπέδου.

Τέλος, ο καλεσμένος κάλεσε τον νέο κόσμο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, να γεμίσει με εμπειρίες, να αποκτήσει φίλους και να κρατήσει αναμνήσεις. Όμως επισήμανε ότι οι κακές στιγμές θα είναι περισσότερες από τις καλές, αλλά οι καλές θα είναι αυτές που θα γεμίζουν την ψυχή του αθλητή και όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Η στιγμή είναι μαγική, αλλά η διάρκεια κερδίζει την στιγμή».

  • Η εκπομπή "ΠΑΙΞΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ" μεταδίδεται κάθε Τρίτη στις 14.00, στον COSMOS 96,5

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του inkefalonia.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.