Σεισμός 4,3 Ρίχτερ κοντά στη Ζάκυνθο- Αισθητός σε αρκετές περιοχές

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 08:58

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ κοντά στη Ζάκυνθο- Αισθητός σε αρκετές περιοχές

Σεισμός μεγέθους 4,3R (τελική εκτίμηση) σημειώθηκε στις 23:40 το βράδυ της Κυριακής (17.2.2019) κοντά στη Ζάκυνθο στο νότιο Ιόνιο.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 39 χιλιόμετρα, νότια της πόλης της Ζακύνθου κοντά στα Στροφάδια.

Το εστιακό βάθος ήταν 20 χλμ. σύμφωνα με την τελική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι Ιταλοί του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, έδωσαν μέγεθος 4,5 Ρίχτερ. Επίσης, εντόπισαν το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης 34 χιλιόμετρα νότια από τη Λιθακιά, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Κυριακή του… Εγκέλαδου

Στο μεταξύ, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από την σεισμική δόνηση 4,5R που έγινε αισθητή περίπου στις 21:10 το βράδυ της Κυριακής (17.2.2019) σε πολλές περιοχές της Λακωνίας, όπως είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Μονεμβασιάς, Ηρακλής Τριχείλης.

Επίσης, ούτε στην Πυροσβεστική υπάρχουν αναφορές για ζημιές, όμως οχήματα από πυροσβεστική υπηρεσία Μολάων και το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Νεάπολης πραγματοποιούν περιπολίες, για εντοπισμό τυχόν προβλημάτων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε 9 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Νεάπολης Βοιών.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ