Θα αλλάξει από Σεπτέμβρη η διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού με «ακατάσχετο»;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014 17:45

Θα αλλάξει από Σεπτέμβρη η διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού με «ακατάσχετο»;

Μικρή είναι, μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση για δήλωση λογαριασμού «με ακατάσχετο». Ενώ , ενώ παραπάνω από 3,3 εκατ. φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και παρά το ότι έχουν περάσει πάνω από 45 ημέρες από τη στιγμή που τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο, οι φορολογούμενοι που έκαναν χρήση υπολογίζονται στο 2,5% των 3,3 εκατ., από τη στιγμή που σε καθημερινή βάση η ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δέχεται περίπου 1.500 εγγραφές.

Μια από τις αιτίες πιθανολογείται ότι είναι η «ταλαιπωρία» που πρέπει να υποστούν οι ωφελούμενοι, οι οποίοι από τη στιγμή που επιχειρούν να μπουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή διαπιστώνουν ότι, αφού δηλώσουν τον IBAN του λογαριασμού τους, θα πρέπει να εκτυπώσουν το αποδεικτικό της αίτησης, να το προσκομίσουν στην τράπεζά τους για να ενεργοποιηθεί η προστασία από ενδεχόμενες κατασχέσεις.

Υπάρχει ,εν τούτοις,η υπόσχεση ότι η τωρινή διαδικασία θα αλλάξει από το Σεπτέμβριο, οπότε αναμένεται να υπάρξει πλήρης και ηλεκτρονική επικοινωνία της ΓΓΔΕ με τις τράπεζες.