Η Στεφανία Λυμπερακάκη και επισήμως στη Eurovision 2020

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 08:58

Η Στεφανία Λυμπερακάκη και επισήμως στη Eurovision 2020

Η ανακοίνωση έγινε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1

Το βράδυ της Δευτέρας (3/2), από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανακοίνωσε πως η Στεφανία Λυμπερακάκη είναι η καλλιτέχνις η οποία θα μας εκπροσωπήσει στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από τις 12 έως και τις 16 Μαΐου. Το ταλαντούχο κορίτσι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον φετινό ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Ολλανδίας είναι μόλις 18 ετών και έχει ήδη ασχοληθεί με το τραγούδι, την υποκριτική και την παρουσίαση.

Η Στεφανία Θα μας εκπροσωπήσει με το τραγούδι “Supergirl”, τη μουσική του οποίου συνέθεσαν ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι Arcade. Κοντόπουλος και Arcade υπογράφουν και τους στίχους του τραγουδιού μαζί με τη Sharon Vaughn ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια θα αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός (Creative Director).

Η 18χρονη που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη
Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2002 από Έλληνες γονείς στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Κατάγεται από το Σοφικό Έβρου. H Στεφανία  το 2016 μαζί με τις Kisses κέρδισε τον ολλανδικό εθνικό τελικό και εκπροσώπησε την Ολλανδία στην Junior Eurovision, κατακτώντας την όγδοη θέση. Νωρίτερα, σε ηλικία 9 ετών συμμετείχε στο Ολλανδικό The Voice Kids, όπου και ξεχώρισε για τις εκπληκτικές φωνητικές της ικανότητες. Μετρά επίσης αρκετές συμμετοχές στην παιδική χορωδία της Ολλανδίας με την οποία και τραγούδησε μπροστά στα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ολλανδίας.

Έχει μεγαλώσει και με την ελληνική παιδεία, ενώ επισκέπτεται συχνά τη χώρα μας. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ολλανδία και πολύ αγαπητή στις μικρές ηλικίες.

Το πρώτο της single ‘Stupid Reasons’ κυκλοφόρησε το 2018 και έφθασε στην κορυφή (No1) στο Kids Top 20. Toν Μάρτιο του 2019 το δεύτερο single της με τίτλο “Wonder” έγινε το soundtrack της ταινίας κινουμένων σχεδίων ‘Wonder Park’, στην οποία η Στεφανία χάρισε και τη φωνή της, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το τρίτο της single “Turn Around”.

Η Ahoy Arena στο Ρότερνταμ, που θα φιλοξενήσει τη φετινή Eurovision, δεν είναι άγνωστη σκηνή για τη Στεφανία. Η 17χρόνη την έχει ήδη κερδίσει καθώς έχει πραγματοποιήσει τρεις sold out εμφανίσεις ως guest σε συναυλίες.

Η Στεφανία συμμετέχει στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά “Brugklas”, με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στο νεανικό κοινό και έχει ήδη καταγράψει τρεις κινηματογραφικές ταινίες στο βιογραφικό της.

Διαθέτει προσωπικό κανάλι (50K) στο You Tube, εμφανίζεται ως παρουσιάστρια στο κανάλι του Meidenmagazine (70k) και σε αυτά να προσθέσουμε τον εξίσου δυναμικό της λογαριασμό στο Instagram (247k).

Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο πρώτο μέρος του Β΄Ημιτελικού στις 16 Μαΐου.

Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ1 με θέμα τη Eurovision 
Περί τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να βγει στον αέρα από τη δημόσια τηλεόραση μια ολοκαίνουργια εκπομπή που θα εστιάζει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η νέα αυτή εκπομπή θα προβάλλεται από την ΕΡΤ1 κάθε Σάββατο ή Κυριακή βράδυ, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με παρουσιαστή τον Μιχάλη Μαρίνο.

ΕΘΝΟΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ