Κόκκινο Ποτάμι: Συγκίνηση για την αποψινή πρεμιέρα της υπερπαραγωγής του Open

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 10:38

Κόκκινο Ποτάμι: Συγκίνηση για την αποψινή πρεμιέρα της υπερπαραγωγής του Open

Με φόντο τη Γενοκτονία των Ποντίων, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη avant premiere, το Open ΤV παρουσίασε τη σειρά που κάνει απόψε πρεμιέρα και φωτίζει την τραγωδία που σημάδεψε τον Ελληνισμό. Πρόκειται για μία από τις ακριβότερες παραγωγές της σεζόν, με το πολυπληθές καστ να ταξιδεύει σε 10 πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Για το «χρέος μας» απέναντι σε όσους έζησαν τη φρίκη μίλησε ο σκηνοθέτης Μ. Μανουσάκης

Μια ιστορία εποχής κινηματογραφικών προδιαγραφών, η οποία «ζουμάρει» σε μια τραγική ερωτική ιστορία που εκτυλίσσεται την εποχή της Γενοκτονίας των Ποντίων και αποτυπώνεται με γλαφυρό τρόπο από τον σκηνοθέτη των μεγάλων επιτυχιών Μανούσο Μανουσάκη, έρχεται σήμερα Κυριακή στις οθόνες μας, μέσα από τη συχνότητα του Open TV.

Σε μια καλαίσθητη και συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση με οικοδέσποινα τη Φαίη Μαυραγάνη, η σειρά-υπερπαραγωγή «Το Κόκκινο Ποτάμι», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη, παρουσιάστηκε το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης σε πρώτη προβολή στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το «παρών» έδωσαν οι συντελεστές του «Κόκκινου Ποταμιού», δημοσιογράφοι, μέλη ποντιακών συλλόγων, εκπρόσωποι της διαφημιστικής αγοράς, οι παρουσιαστές του Ανοιχτού Καναλιού και φυσικά σύσσωμη η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού, παρουσία του ιδιοκτήτη Ιβάν Σαββίδη.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα η σημερινή για να μιλήσω. Δεν θα ήθελα να με νικήσουν τα συναισθήματά μου» ανέφερε στην έναρξη της ομιλίας του ο επιχειρηματίας και στη συνέχεια περιέγραψε πώς έφθασε για πρώτη φορά στα χέρια του το βιβλίο «Το Κόκκινο Ποτάμι», πώς το διάβασε και πώς το αγάπησε. Ηταν πριν από δεκαπέντε χρόνια όταν του παραδόθηκε σε χειρόγραφη μορφή στη ρωσική γλώσσα. Ο Ιβάν Σαββίδης το διάβασε κατά τη διάρκεια ενός μακρινού ταξιδιού του στην Κίνα: «Σκέφθηκα ότι είναι πρόνοια του Θεού να διαβάσω αυτό το χειρόγραφο. Εκείνη τη στιγμή αυτό που ήθελα ήταν να γνωρίσω τον συγγραφέα. Μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να πω “ευχαριστώ” σε αυτόν τον άνθρωπο που είχε καταφέρει να μεταδώσει τόσο εύστοχα αυτόν το βαθύ πόνο που έχουμε βιώσει. Αυτό το ταξίδι στην Κίνα άνοιξε στην ψυχή μου καινούργιους δρόμους, καινούργια συναισθήματα και καινούργιες αντιλήψεις».

«Πάντα σκεφτόμουν ότι θα αισθανθώ πολύ ευτυχής όταν θα επενδύσω στη σειρά “Το Κόκκινο Ποτάμι”. Θα είμαι τελικά ευτυχής όταν αισθανθώ ότι η σειρά πραγματικά υλοποιήθηκε, δηλαδή ο κόσμος την αποδέχθηκε. Εάν αυτή η σειρά προβληθεί σε χιλιάδες σπίτια, και όχι μόνο σε ελληνικά σπίτια. Δεν είναι απλώς μια τραγωδία ενός νεαρού ζευγαριού, αλλά η τραγωδία ολόκληρου του ελληνικού έθνους. Είναι αυτό που έχουμε περάσει ή, πιο σωστά, αυτό που έχουν περάσει οι πρόγονοί μας» εξήγησε ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, ευχαριστώντας τον Μανούσο Μανουσάκη, τους συντελεστές της σειράς αλλά και τη διοίκηση του Open για τον υψηλό επαγγελματισμό τους.

ΕΘΝΟΣ


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250