Απροσδόκητα εύκολοι τρόποι να χτίσεις την ερωτική σου διάθεση

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019 22:00

Απροσδόκητα εύκολοι τρόποι να χτίσεις την ερωτική σου διάθεση

Βαρέθηκες να διαβάζεις τα ίδια και τα ίδια για το πώς θα ανεβάσεις την λίμπιντό σου; Ξέφυγε από τα τετριμμένα και τσέκαρε τους 4 αυτούς τρόπους.

Υποθέτουμε ότι θα βαρέθηκες να ακούς τα ίδια και τα ίδια. Ξέρεις ήδη πως τα προκαταρκτικά αυξάνουν την ερωτική διάθεση, και αυτό το ποτηράκι κρασί που σε βοηθά να χαλαρώσεις. Τα δοκίμασες, ίσως να έπιασαν, ίσως και όχι. Η επιστήμη είναι έτοιμη να δώσει πάλι απαντήσεις σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, γι’ αυτό δώσε βάση.

Δεν είναι μύθος, τα οστρακοειδή είναι αφροδισιακά

Αν είσαι άνθρωπος δύσπιστος –το οποίο είναι λογικό όταν γράφει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του- θα είσαι λιγάκι σκεπτικός με το αν αληθεύει ότι τα μύδια και λοιπά οστρακοειδή (προσοχή, όχι τηγανητές γαρίδες ας πούμε) είναι αφροδισιακά.

Tα θαλασσινά και ιδίως τα όστρακα (στρείδια, μύδια) και τα μαλάκια (χταπόδι) παρέχουν μεγάλες ποσότητες αμινοξέων και ψευδάργυρου, στοιχεία απαραίτητα για την παραγωγή σημαντικών για το σεξ ορμονών, όπως τα ανδρογόνα και η τεστοστερόνη. Σημείωσε ότι και η γυναίκα έχει μικρές ποσότητες τεστοστερόνης στον οργανισμό της, η οποία της προσφέρει λίμπιντο. Και αν είσαι άντρας, θυμήσου ότι η έλλειψη του ψευδάργυρου είναι πολλές φορές η αιτία για την ανδρική ανικανότητα. 

Μάλλον δεν τα λένε τυχαία μαλάκια.

Δυνατή μουσική

Σε μία έρευνα που πραγματοποίησε η Sonos και Apple Music, της οποίας τα δεδομένα αξιολογήθηκαν από νευροεπιστήμονα, οι άνθρωποιι που ακούνε γενικά μουσική έκαναν σεξ 67% περισσότερο από αυτούς που η μουσική δεν ήταν στα ενδιαφέροντά τους. Ο λόγος; Η φυσική απόκριση μας στη μουσική είναι να εκκρίνουμε ωκυτοκίνη και και ντοπαμίνη. Αυτές οι ορμόνες αυξάνουν την ανάγκη μας για «να έρθουμε πιο κοντά» με αποτέλεσμα ο συνδυασμός μουσικής και αγγίγματος να γίνεται σούπερ αισθησιακός.

Είσαι ακόμη δύσπιστος; Μια έρευνα στο πανεπιστήμιο McGill έδειξε ότι η χημική απόκριση του εγκεφάλου μας στη μουσική είναι η ίδια με αυτήν στο σεξ, στα ναρκωτικά και το φαγητό –ουσίες που διεγείρουν το σύστημα επιβράβευσης του εγκεφάλου. Για του λόγου το αληθές, οι επιστήμονες έδωσαν ένα φάρμακο στους συμμετέχοντες το οποίο μπλόκαρε τους υποδοχείς οπιοειδών και μετά τους έβαλαν τα αγαπημένα τους τραγούδια. Το αποτέλεσμα; Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι το τραγούδι δεν ακουγόταν πια το ίδιο.

Βάλε μουσική κι ας είναι και κλαρίνα. Αρκεί να είναι τα αγαπημένα σου.

Με τις μεγάλες ώρες έρχονται και οι μεγάλοι οργασμοί

Όταν οι γυναίκες μένουν ξύπνιες μέχρι αργά, ανεβαίνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό τους. Και ξέρεις τι γίνεται όταν ανεβαίνουν τα επίπεδα κορτιζόλης… Αυξάνεται η ερωτική διέγερση και η ανάληψη ρίσκου –δεν είναι τυχαίο που η ερωτική διάθεση ξυπνάει κυρίως όταν πέφτει ο ήλιος.

Πριν βιαστείς όμως να δείξεις αυτό το άρθρο στη σύντροφό σου, μάθε ότι αυτό είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί σε μία μακροχρόνια σχέση. Η εικασία που κάνουν οι επιστήμονες πίσω από αυτό το εύρημα είναι μία εξέλιξη του βραχυπρόθεσμου ζευγαρώματος. Ναι λοιπόν, και οι σπηλαιάνθρωποι έβρισκαν λίγα λεπτάκια για ένα one night stand.

Εδώ που τα λέμε, στη σύγχρονη εποχή δε χρειάζεται κάποια έρευνα για να αποδειχθεί το προφανές. Τις πρωινές ώρες το τελευταίο που σκέφτεσαι είναι το σεξ. Όταν ο ουρανός σκοτεινιάζει, κάτι τα άστρα, κάτι η κορτιζόλη, κάτι το φεγγαρόφως, τα πονηρά ένστικτα ξυπνούν και μαζί κρατάνε και εσένα άγρυπνο.

Το χιούμορ είναι το καλύτερο αφροδισιακό;

Ναι, για εκείνους που ορέγονται πρώτα το μυαλό και μετά το σώμα (οι γνωστοί sapiosexuals) , η αίσθηση χιούμορ, η οποία είναι και δείκτης ευφυίας φυσικά και είναι αφροδισιακή. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε, είναι ένα από τα τοπ 5 χαρακτηριστικά που αποζητά μία γυναίκα σε έναν άντρα, το έχουμε τονίσει πολλάκις, δεν υπάρχει λόγος να το επαναφέρουμε. Αντ’ αυτού, εδώ θέλουμε να αναφέρουμε την παθητική αίσθηση χιούμορ, την ικανότητα δηλαδή να δεχτείς το καλοπροαίρετο πείραγμα.

Εύλογα θα αναρωτηθείς γιατί. Ο λόγος είναι απλός: όποιος δέχεται το καλοπροαίρετο χιούμορ, είναι πιο πιθανό να νιώθει άνετα με τον εαυτό του. Όταν συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή να γίνεται κανείς αμυντικός όταν γελάνε μαζί του, σημαίνει ότι ίσως και να πρόκειται για άνθρωπο που δυσκολεύεται να νιώσει ικανοποίηση. Κάπου εδώ να επαναλάβουμε ότι μιλάμε για καλοπροαίρετο χιούμορ, όχι τρολο-χιούμορ ψεύτικου λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο.

Οπότε, χαλάρωσε, νιώσε όμορφα με τον εαυτό σου και γέλα με τα καλοπροαίρετα πειράγματα.