Τόσο συχνά πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου για να είναι λαμπερά και υγιή

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019 19:00

Τόσο συχνά πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου για να είναι λαμπερά και υγιή

Πριν μερικούς μήνες αποφάσισες να κουρευτείς, αλλά τώρα το μετάνιωσες και νοσταλγείς τα μακριά σου μαλλιά και πιστεύεις πως αν δεν πας ούτε μία φορά στο κομμωτήριο, θα καταφέρεις να αποκτήσεις και πάλι μακριά και δυνατά μαλλιά. Λάθος. Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνεις το ραντεβού σου στο κομμωτήριο;

Όσο κι αν θέλεις να μακρύνεις γρήγορα τα μαλλιά σου, αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δεν πρέπει να κουρευτείς καθόλου. Κάθε πότε όμως, πρέπει να κόβεις τα μαλλιά μας, αν θέλεις να παραμείνουν υγιή και λαμπερά;

Σύμφωνα με τους hair experts,  όλα εξαρτώνται από τον τύπο των μαλλιών κάθε γυναίκας (πχ σγουρά, ίσια, σπαστά κλπ), την υφή της τρίχας (χοντρή, λεπτή κλπ)  αλλά και από το πόσο τα ταλαιπωρεί με τεχνικές εργασίες, όπως βαφές ή καθημερινή χρήση εργαλείων θερμότητας. Για παράδειγμα τα πολύ λεπτά μαλλιά, έχουν ανάγκη για κούρεμα κάθε 4 περίπου εβδομάδες ώστε να παραμείνουν υγιή και λαμπερά τα μαλλιά (κοινώς κάθε μήνα).

Σε γενικές γραμμές, ένα καλό timing  για να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο και να προστατεύσεις τις άκρες των μαλλιών σου από τη φθορά, είναι κάθε τρεις μήνες, δηλαδή τέσσερις φορές το χρόνο. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει ο  hairstylist της Black Lively «στους τρεις μήνες τα μαλλιά  αρχίζουν να γίνονται πιο εύθραυστα. Γι αυτό πρέπει να πηγαίνεις στο κομμωτήριο, να κάνεις πολύ συχνά μάσκα για να τα κρατάς σε φόρμα. Πρέπει να τα διατηρείς όπως κάνεις με το μανικιούρ, το πεντικιούρ ή τα φρύδια σου».

Και μην ξεχνάς, το κούρεμα σε ένα σταθερό χρονικό διάστημα, μπορεί να προλάβει τη φθορά, να καθαρίσει και να διατηρήσει τα μαλλιά σου υγιή και λαμπερά. Φυσικά, στο ενδιάμεσο διάστημα η επένδυση σε ένα καλό σαμπουάν, conditioner, μάσκα, η χρήση θερμοπροστευτικών προϊόντων πριν από το hairstyling αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία hairstyling , βοηθούν στο να διαστηρούνται λαμπερά.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250