Δραματικές οι ώρες στον Όμιλο Λυμπέρη. Κλείνουν όλα τα περιοδικά ή πάνε προς πώληση;

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 19:26

Δραματικές οι ώρες στον Όμιλο Λυμπέρη. Κλείνουν όλα τα περιοδικά ή πάνε προς πώληση;

Την Τρίτη είναι η μεγάλη ημέρα για έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς Ομίλους της χώρας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αντώνης Λυμπέρης περιμένει την έγκριση ενός μεγάλου δανείου, το οποίο αναμένεται να δώσει βαθιά οικονομική ανάσα στα μέσα του Ομίλου. Αν αυτό γίνει, τότε επίκειται μετακόμιση σε νέα -όχι τόσο πολυτελή γραφεία- και ίσως παραχώρηση κάποιων τίτλων.

Αν δεν εγκριθεί, αυτό θα σημαίνει άμεση πώληση αρκετών τίτλων, πιθανότατα στον Όμιλο Φιλιππόπουλου ή στη ΔΑΦΝΗ.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες όπως, όμως, και η παραπληροφόρηση. Σε πολλά δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούσε απο το πρωί η φήμη ότι έκλεισε ήδη ο Όμιλος, ωστόσο η αλήθεια είναι διαφορετική. Υπάρχουν κάποιες ελπίδες, αν και αρκετοί αναφέρουν πως είναι μηδαμινές. Ας ελπίσουμε, όμως, για το καλό των ΜΜΕ και πολλων εργαζομένων ότι τα περιοδικά, αλλά και όλα τα μέσα του συγκεκριμένου Ομίλου θα καταφέρουν να επιβιώσουν.

Οι δημοσιογράφοι του Ομίλου θα ενημερωθούν την επόμενη εβδομάδα. Να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι στον Όμιλο ανήκουν τα HELLO, VOGUE, ΕΓΩ, GLAMOUR,LIFESTYLE, STATUS, LUCKY, PREVENTION, 7ΜΕΡΕΣ TV, ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ, MEN's health, FOCUS, GEO, 4 ΤΡΟΧΟΙ, 2 ΤΡΟΧΟΙ και άλλα, όπως φυσικά και οι "VFM", "BEST radio".

Πάντως, χθες το βράδυ η σύζυγος του εκδότη, Έλενα Μακρή Λυμπέρη, έγραψε στο twitter κάτι που φαίνεται ότι προεξοφλεί το τέλος...:

newspistol