H 22χρονη που τυφλώθηκε από ποτό «μπόμπα» στη Ζάκυνθο -Τι αποκαλύπτει

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 09:59

H 22χρονη που τυφλώθηκε από ποτό «μπόμπα» στη Ζάκυνθο -Τι αποκαλύπτει

Η 22χρονη Βρετανίδα που τυφλώθηκε από το νοθευμένο κοκτέιλ στο Λαγανά Ζακύνθου, βρίσκεται σε λίστα αναμονής τριών ετών για σκύλο-οδηγό.


«Είναι μόνο ένα ακόμα εμπόδιο που έχω να αντιμετωπίσω, αλλά δεν είμαι μόνη», δηλώνει ωστόσο η Χάνα Πάουελ, παραδίδοντας μαθήματα ζωής.

Ένα νοθευμένο κοκτέιλ σε μπαρ της Ζακύνθου, ήταν η αιτία για να χάσει την όραση και τα νεφρά της η 22χρονη Βρετανίδα.

Ο οργανισμός της υπέστη δηλητηρίαση από μεθανόλη, με την οποία ήταν νοθευμένο το κοκτέιλ που ήπιε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου. Η μεθανόλη, ουσία που χρησιμοποιείται σε αντιψυκτικά υγρά αυτοκινήτων, της προκάλεσε επίσης νεφρική ανεπάρκειακαι προκειμένου να αποφύγει τη διά βίου αιμοκάθαρση, προέβη σε μεταμόσχευση νεφρού με δότρια τη μητέρα της. 

«Οι τυφλοί σε όλη τη χώρα καλούνται να ανταπεξέλθουν χωρίς σκύλους-οδηγούς, με έχουν προειδοποιήσει ότι ίσως χρειαστεί να περιμένω τρία χρόνια», δηλώνει η Πάουελ στη βρετανική Mirror.

«Η απώλεια της όρασης είναι αδιανόητα σκληρή, ήταν ένα θλιβερό πλήγμα. Είχα δύο επιλογές: ή να κάτσω στο σπίτι και να κλαίγομαι «γιατί σε μένα» ή να συνεχίσω να ζω. Έχω επιλέξει το τελευταίο», προσθέτει. 

Σύμφωνα με την Ένωση Σκύλων Οδηγών Τυφλών της Βρετανίας, ο κατάλογος αναμονής έχει αυξηθεί κατά 25% τα τελευταία δύο χρόνια…

Η εκπρόσωπος της Ένωσης, Λίντα Όλιβερ, δήλωσε πως ο πληθυσμός της χώρας γερνάει «με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να αιτούνται για σκύλο-οδηγό». «Πρόκειται για μια περίπλοκη διαδικασία διότι πρέπει να ταιριάξουμε τον κατάλληλο σκύλο-οδηγό στο κάθε άτομο», συμπλήρωσε.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=DUddx1KQ0cs