Αυτά είναι τα 8 λάθη στην διακόσμηση που κάνουμε όλοι στο σπίτι μας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 10:10

Αυτά είναι τα 8 λάθη στην διακόσμηση που κάνουμε όλοι στο σπίτι μας

Η διακόσμηση του σπιτιού δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Γι αυτό και υπάρχουν τόσα άρθρα που μιλούν γι΄ αυτήν ώστε να μην υποκύπτουμε σε λάθη. 

Ενα μεγάλο σπίτι μπορεί με λάθος χειρισμούς στη διακόσμηση να δείχνει πιο μικρό ή και το αντίστροφο. Τα χρώματα, ο φωτισμός, οι κουρτίνες που θα τοποθετήσουμε, η θέση που θα βάλουμε τα έπιπλά μας παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι καμία λεπτομέρεια δεν είναι αμελητέα.

Αλλωστε το σπίτι μας είναι χώρος χαλάρωσης, ξεκούρασης και μάλιστα ένας καθρέφτης της προσωπικότητάς μας. Θέλουμε να εκπέμπει τα προσωπικά μας στοιχεία, να αναδύει τη δική μας αίσθηση του στιλ και αισθητική. 

Και επειδή οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά, αυτά είναι τα 8 πράγματα που χρειάζεται να προσέξετε ώστε να μην χάνεται η ισορροπία της αισθητικής του χώρου σας. 

Σύμφωνα με το PureWow υπάρχουν 8 λάθη που κάνουμε όλοι άθελά μαςόταν διακοσμούμε το σπίτι μας:

1.Βάζετε πολύ ψηλά τους πίνακές σας

Μπορεί να έχουμε βρει την τέλεια φωτογραφία και μια καλόγουστη κορνίζα ή ένα πολύ όμορφο έργο τέχνης. Ωστόσο πολλές φορές βλέπουμε ο τοίχος να κοσμείται από κάδρα που έχουν κρεμαστεί λάθος. Πριν τοποθετήσετε οποιοδήποτε κάδρο στον τοίχο, κάντε σωστό υπολογισμό (για να μην γεμίσει τρύπες από πρόκες ο τοίχος). Να θυμάστε πάντα τον εξής κανόνα: το κέντρο κάθε πίνακα πρέπει να είναι στο επίπεδο των ματιών.

2. Κολλάτε όλα τα έπιπλα στους τοίχους

Αυτό το λάθος συνήθως το κάνουν οι περισσότεροι. Κολλάνε τα έπιπλα στους τοίχους με αποτέλεσμα το σαλόνι να δείχνει «κρύο» και επίσημο με κάποιο τρόπο. Και φυσικά εσείς θέλετε το σπίτι σας να δημιουργεί την αίσθηση της ζεστασιάς.

Shutterstock
Shutterstock

3. Φοβάστε το χρώμα

To λευκό χρώμα είναι σίγουρα η πιο safe επιλογή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να βάλετε λίγο χρώμα στα δωμάτιά σας. Η αλλαγή είναι τεράστια και αν καταφέρετε να διαλέξετε το σωστό χρώμα που ταιριάζει με τα έπιπλά σας, τότε το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. 

4Το έχετε παρακάνει με τα μαξιλάρια στον καναπέ ή το κρεβάτι σας

Το βλέπουμε στις αμερικανικές ταινίες όπου τα κρεβάτια έχουν πολλά μαξιλάρια και θέλετε τουλάχιστον 5 λεπτά για να τα βγάλετε ώστε να μπορέσετε να κοιμηθείτε. Στην Αμερική έχουν και ειδικά ντουλάπια για να τα βάζουν μέσα και να μην πιάνουν χώρο. Τα μαξιλάρια δίνουν χαρακτήρα σε ένα κρεβάτι ή έναν καναπέ αλλά προσέξτε όμως, μην το παρακάνετε. 

5. Έχετε εμμονή με τις τάσεις

Είναι ωραίο να υιοθετείτε μια νέα τάση στο σπίτι σας, αλλά δεν πρέπει να τις μπερδεύετε. Επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει και κρατήστε την μέχρι να την αλλάξετε.

6.Θέλετε όλα να ταιριάζουν μεταξύ τους

Τα σετάκια καμιά φορά φαίνονται βαρετά και αναμενόμενα. Τολμήστε να κάνετε κάτι διαφορετικό και να αναμίξετε μοτίβα, έπιπλα και χρώματα μεταξύ τους.

7. Η τηλεόραση βρίσκεται στο επίκεντρο

Η τηλεόραση σίγουρα δεν είναι ό,τι ομορφότερο έχουμε μέσα στο σπίτι μας, οπότε μην της δίνετε τόση προτεραιότητα και κεντρική θέση στο σαλόνι σας. 

8.Ξεχνάτε το πόσο σημαντικός είναι ο φωτισμός

Ο φωτισμός είναι το παν σε κάθε δωμάτιο. Είναι το μυστικό της διακόσμησης, απλά δεν είναι και τόσο εύκολο να το πετύχεις. Μην βάζετε έντονα φώτα στο σαλόνι σας. Προτιμήστε τον χαμηλό ή μέτριο φωτισμό. Κάνει το σπίτι πιο ατμοσφαιρικό και σίγουρα σας χαλαρώνει περισσότερο.

bovary.gr