Χρήσιμες συμβουλές για να ετοιμάσετε τη βαλίτσα των διακοπών σας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 13:38

Χρήσιμες συμβουλές για να ετοιμάσετε τη βαλίτσα των διακοπών σας

Ετοιμάζεστε για διακοπές και έχετε αρχίσει να σκέφτεστε τι χρειάζεστε να πάρετε μαζί σας. Εκτός από τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά φορέματα, δείτε τι πρέπει να κάνετε ώστε να μην σας λείψει τίποτα χωρίς να «πακετάρετε» όλη τη ντουλάπα σας!

Πώς να επιλέξετε τα ρούχα για τις διακοπές

Τα ρούχα που θα πάρετε μαζί σας φροντίστε να καλύπτουν σε ποσότητα τις ημέρες των διακοπών και να είναι λιτά και πρακτικά ασχέτως με το ύφος των διακοπών που έχετε επιλέξει. Το ότι θα διαμείνετε, λόγου χάρη, σε κάποιο πεντάστερο ξενοδοχείο δεν δικαιολογεί μία αμφίεση που θα παραπέμπει σε βραδιά Όσκαρ παρά σε καλοκαιρινές διακοπές. Οπότε...

Επιλέξτε κυρίως ρούχα που συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους και εξυπηρετούν σχεδόν όλες τις περιστάσεις όπως ένα τζιν σορτς ή ένα λίνο παντελόνι και αρκετά μακό μπλουζάκια.

Βάλτε στη βαλίτσα μερικά αέρινα φορέματα, τουλάχιστον 5 παρεό και άλλα τόσα καφτάνια που μεταμορφώνουν το στιλ από casual σε formal και άλλα τόσα μαγιό ώστε να αισθάνεστε καθημερινά ανανεωμένη και με καινούριο look.

Όσον αφορά στα παπούτσια επιβάλλεται να πάρετε μαζί σας σαγιονάρες για την παραλία και χαμηλά πέδιλα ή σανδάλια για τις απογευματινές και τις βραδινές σας εξορμήσεις. Αν είστε αθλητικός τύπος καλό είναι να βάλετε στην βαλίτσα κι ένα ζευγάρι αθλητικά.

Μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας και μια ζακέτα, ένα φούτερ ή ένα λεπτό μπουφάν για τις βραδιές που έχει ψύχρα!

Χρήσιμες συμβουλές για το «πακετάρισμα»

Όταν ετοιμάζετε την βαλίτσα σας καλό είναι να ρολάρετε τα ρούχα σας γιατί έτσι δεν πιάνουν τόσο χώρο και δεν τσαλακώνονται εύκολα. Φροντίστε να μην αφήνετε κενά ανάμεσα τους και βάλτε τα βαριά αντικείμενα στον πάτο της βαλίτσας.

Αφήστε τις πετσέτες προσώπου και σώματος για το τέλος ώστε να τις τοποθετήσετε σαν προστατευτική στρώση για τα ρούχα και τα αντικείμενα, για να μην μετατοπιστούν κατά την μετακίνηση.

Την ημέρα που θα φύγετε επιλέξτε να φορέσετε κάποιο από τα ρούχα και τα παπούτσια σας που πιάνει τον περισσότερο χώρο.

Σε μία τσάντα παραλίας, που θα κρατάτε την ημέρα που θα φύγετε για διακοπές, βάλτε: πορτοφόλι (με ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης), κλειδιά, κινητό, φορτιστή, εισιτήρια, αντηλιακά, γυαλιά ηλίου, καπέλο, κάποιο βιβλίο, ipod ή mp3 player, tablet και τη φωτογραφική σας μηχανή.