Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι με τα ζυμαρικά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 17:00

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι με τα ζυμαρικά

Όταν φτιάχνεις ζυμαρικά, δεν αρκεί μόνο να βράσεις νερό και να τα ρίξεις στην κατσαρόλα.

Χρειάζεται να κάνεις πολλά παραπάνω, τα οποία αρκετοί αγνοούν. Και όπως κάθε φαγητό έχει τα μυστικά του για ένα τέλειο και γευστικό αποτέλεσμα, έτσι και τα ζυμαρικά έχουν τα δικά τους. Δείτε, λοιπόν, ποια είναι τα 5 πιο συχνά λάθη στο μαγείρεμα των ζυμαρικών και πώς να τα αποφύγετε.

Δεν επιλέγουν το σωστό είδος

Υπάρχουν δεκάδες είδη ζυμαρικών και δεν είναι τυχαίο. Το κάθε ένα από αυτά ταιριάζει με διαφορετικές σάλτσες και σε διαφορετικές συνταγές. Για παράδειγμα, τα σπαγγέτι (τα γνωστά μακαρόνια) πάνε σχεδόν με όλα. Τα ριγκατόνι, πάλι (τα κοντά ζυμαρικά με τις ρίγες στην επιφάνεια), ταιριάζουν περισσότερο με συνταγές φούρνου.

Μπερδεύονται με τους χρόνους

Σχεδόν σε όλες τις συνταγές με ζυμαρικά, θα διαβάσετε «βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τους χρόνους που αναγράφονται στη συσκευασία». Σίγουρα, ο χρόνος που αναγράφεται στο πακέτο είναι ένας μπούσουλας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα ζυμαρικά θα είναι έτοιμα μέσα σε αυτούς τους χρόνους. Αν, λοιπόν, για παράδειγμα ο προβλεπόμενος χρόνος είναι τα 10 λεπτά, δοκιμάστε αν πράγματι τα ζυμαρικά είναι έτοιμα ή χρειάζονται λίγο βράσιμο, ακόμη.

Τα παραβράζουν

Επίσης, ένα άλλο λάθος είναι ότι δεν κρατάνε καν χρόνο, με αποτέλεσμα να βράζουν τα ζυμαρικά για περισσότερη ώρα. Αυτό το λάθος παρατηρείται, κυρίως στα ζυμαρικά φούρνου, όπου τα αφήνουν μέσα στην κουζίνα, ενώ την έχουν σβήσει. Λόγω της θερμότητας, τα ζυμαρικά συνεχίσουν να ψήνονται, οπότε θα πρέπει να τα βγάζετε.

Δεν αλατίζουν αρκετά το νερό

Τα ζυμαρικά βράζουν σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μη φοβάστε και μη λυπάστε το αλάτι. Χρειάζεται το νερό να είναι αρκετά αλμυρό. Επίσης, μην ανησυχείτε για την ποσότητα του αλατιού, αφού το μεγαλύτερο μέρος αυτού, φεύγει στα στράγγισμα.

Ξεπλένουν τα ζυμαρικά

Ακόμη ένα λάθος που κάνουν αρκετοί, είναι να ξεπλένουν τα ζυμαρικά, κατά το στράγγισμα. Τα ζυμαρικά δεν χρειάζονται ξέπλυμα, διότι έτσι, απομακρύνεται το άμυλο, που χρειάζεται στη διατροφή μας, αλλά και βοηθάει στο να «κολλήσει» καλύτερα η σάλτσα. Επίσης, ξεπλένοντας τα, στερείτε τη γεύση τους.




00 inkefalonia general ad 300X250