Μέντα: Το αρχοντικό του Αγγελου Σικελιανού στην Κηφισιά, με τον πνιγμένο στα λουλούδια κήπο, έγινε χουχουλιάρικο καφέ! [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 19:02

Μέντα: Το αρχοντικό του Αγγελου Σικελιανού στην Κηφισιά, με τον πνιγμένο στα λουλούδια κήπο, έγινε χουχουλιάρικο καφέ! [εικόνες]

Το σπίτι του μεγάλου Έλληνα ποιητή Άγγελου Σικελιανού στην Κηφισιά έχει μεταμορφωθεί σε μία ζεστή, γουστόζικη καφετέρια. 

Ο λόγος για το Μέντα Cafe, μια καφετέρεια «φωλιασμένη» στο παλιό αρχοντικό, με την ξεχωριστή ιστορία, την εκπληκτική αισθητική και τον υπέροχο κήπο. 

Η Μέντα έχει κρατήσει ακριβώς αυτή την ζεστασιά, που υπήρχε όταν χρόνια πριν το σπίτι στο κέντρο της Κηφισιάς ήταν το καταφύγιο του ποιητή. 

Θυμίζοντας κάτι από γαλλικό bistro, διατηρώντας όμως την ελληνική ζεστασιά και φιλοξενία, η Μέντα σίγουρα είναι ένα καφέ που ξεχωρίζει και αποτελεί Κυριακάτικο προορισμό για καφέ κατοίκων όχι μόνο των γύρω προαστίων αλλά και των πιο μακρινών, ακόμη και από των νοτίων.

Ναι, για πολλούς, ειδικά όταν ο καιρός είναι μουντός και βροχερός και αναζητούν ένα ωραίο χουχουλιάρικο καφέ για να περάσουν το απόγευμα της Κυριακής τους με καλή παρέα, το πρώτο μαγαζί που έρχεται στο μυαλό τους είναι η Μέντα. Και ας χρειάζεται να κάνουν... χιλιόμετρα για να φθάσουν ως εκεί. 

Το εσωτερικό του cafe απλό μεν, με μια αριστοκρατική πινελιά δε, ενώ ο κήπος σε μεταφέρει αμέσως αλλού. Πίνοντας τον καφέ στου καθισμένος στα πολύχρωμα καθίσματα ανάμεσα τα καταπράσινα δέντρα και τα ευωδιαστά λουλούδια, όπως οι ροζ τουλίπες, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στην εξοχή. 

Για όσους αποφασίσουν να... ανηφορίσουν στην Κηφισιά, στη Μέντα μπορούν να απολαύσουν από καφέ και τσάι μέχρι την σπεσιαλιτέ τους, την σπιτική λεμονάδα, καθώς και γλυκά από φράουλα και φουντούκι και φυσικά ευφάνταστα σάντουιτς σε περίπτωση που μια κάποια... λιγούρα έρθει σε κάποιον ξαφνικά.

Για τους νυχτερινούς επισκέπτες το μενού κάθε εβδομάδα εμπλουτίζεται με ένα ολοκαίνουριο κοκτέιλ. 

Ο,τι ώρα και να πάει κανείς, σίγουρα θα χάσει αν δεν σταθεί να χαζέψει για λίγο τον κήπο.  Ο κήπος είναι το ατού της Μέντας!

Θα το βρεις: Αγ. Θεοδώρων 5, Κηφισιά

Facebook: Menta Cafe

πηγή: iefimerida.gr 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ