8 πράγματα που οι υγιείς άνθρωποι κάνουν πριν τις 10 το πρωί

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 09:46

8 πράγματα που οι υγιείς άνθρωποι κάνουν πριν τις 10 το πρωί

H καλή μέρα φαίνεται από το πρωί.

Για την ακρίβεια, το αν θα είναι καλή φαίνεται από τις συνήθειες που ακολουθούμε στα πρώτα λεπτά μετά το πρωινό μας ξύπνημα. Η υγεία μας είναι οι σκέψεις μας.

Αν είναι καλές, τότε η μέρα έχει άλλη ενέργεια. Αμέσως μετά το πρωινό μας ξύπνημα, οφείλουμε να ακούμε τις ανάγκες μας, να βάζουμε υγιείς βάσεις ώστε ο οργανισμός μας να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά κατά τη διάρκεια της ημέρας, να κάνουμε ό,τι μπορεί να μας δώσει θετική ενέργεια, και γιατί όχι; Χαρά.

Οι άνθρωποι που ξεκινούν την ημέρα τους με χαμόγελο και κέφι, φαίνεται ότι κάτι κάνουν καλύτερα από τους υπόλοιπους. Απλά πράγματα που κάνουν τονωτικές ενέσεις στην υγεία τους. Ακολουθούν οι πολύ πρωινές συνήθειες ανθρώπων που βρίσκονται ανάμεσά μας και πριν τους συναντήσουμε στη δουλειά ή σε οποιαδήποτε άλλη πρωινή περίσταση, έχουν «προετοιμαστεί» κατάλληλα για την ημέρα.

  1. Δεν ασχολούνται διαρκώς με το κινητό τους: Μηνύματα, ειδοποιήσεις, email: ένας πονοκέφαλος. Δεν είναι κρίμα να ξεκινά από την ώρα που θα ξυπνήσετε; Αφήστε το κινητό στην άκρη, χαλαρώστε και αφεθείτε στην ηρεμία του πρωινού. Το κινητό διασπά την προσοχή σας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Κάντε ένα διάλειμμα από αυτό στο ξεκίνημά της.
  2. Χαλαρωτικό ντους: Τι θα λέγατε αν ξεκινούσατε την ημέρα σας με ευεξία και αρώματα. Ένα ντους στην αρχή της ημέρας σας βοηθά να διεγείρετε τις αισθήσεις σας και είναι το καλύτερο τονωτικό. Το μπάνιο στην αρχή της ημέρας ανεβάζει την ψυχολογία και κάνει ένεση αυτοπεποίθησης!

3) Έρχονται σε επαφή με αγαπημένα πρόσωπα: Είναι ωραίο στο ξεκίνημα της ημέρας να έρχεσαι σε επαφή με τους δικούς σου ανθρώπους. Να αντλείς χαρά και δύναμη από την μεταξύ σας επικοινωνία. Η υγεία μας είναι οι σκέψεις μας. Ας είναι ευχάριστες από το ξεκίνημα της ημέρας μας.

4) Γυμνάζονται: Τίποτα καλύτερο από το να αρχίζετε την ημέρα σας με οποιαδήποτε μορφή άσκησης. Μην αναβάλλετε το πρωινό ξύπνημα για λίγο αργότερα. Σηκωθείτε και μπείτε σε mode δράσης. Θα δείτε ότι σταδιακά οι αντοχές σας κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αυξάνονται και η διάθεσή σας θα είναι διαφορετική!

5) Ενυδάτωση: Πίνεις νερό μόνο όταν διψάς; Να ένα σημαντικό λάθος που κάνεις καθημερινά. Ξεκίνα την ημέρα σου με νερό και όχι με καφέ. Το σώμα θα ενυδατωθεί και θα αναζωογονηθεί. Η μέρα θα αποκτήσει άλλα επίπεδα ενέργειας. Απόφυγε τα ροφήματα με ζάχαρη ή υποκατάστατα ζάχαρη και τους συμπυκνωμένους χυμούς και πιες νερό. Αυτό κάνουν τα άτομα που νιώθουν ευεξία μέσα στη μέρα τους.

6) Έχουν θετική σκέψη: Η μέρα ξεκινά με καλές σκέψεις. Με σχέδια και στόχους. Με ευγνωμοσύνη και ηρεμία. «Οποιο κι αν είναι το πρόβλημα, θα λυθεί»: αυτή είναι η κυρίαρχη σκέψη. Δοκιμάστε στην αρχή της ημέρας σας να σκέφτεστε ότι «Όλα θα γίνουν» και «Όλα θα περάσουν». Σκεφτείτε ότι για όλα μπορεί να βρεθεί χρόνος και λύση. Η ενέργειά σας θα είναι διαφορετική.

7) Βάζουν σε τάξη τα πράγματά τους: Δοκιμάστε να τακτοποιήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα το πρωί. Να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να πετάξετε ό,τι δεν χρειάζεστε. Αν ο χώρος σας τακτοποιηθεί από το πρωί, η ατμόσφαιρα θα είναι διαφορετική. Θα νιώσετε μεγαλύτερη συγκέντρωση και το άγχος θα μειωθεί. Ολα αυτά συντελούν στην καλύτερη ψυχολογία σας.

8) Τρώνε πρωινό μέχρι τις 10 π.μκαι όχι αργότερα: Το πρωινό γεύμα είναι το πιο σημαντικό μέσα στη μέρα. Δίνει τα απαραίτητα "καύσιμα", Όταν αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα, ξεκινήσεις τη μέρα σου με κάτι θρεπτικό,- χωρίς λιπαρά και ζάχαρη-, με νερό και ένα αναζωογονητικό ρόφημα, έχεις βάλει τις βάσεις μιας ημέρας με ενέργεια στο full.

bovary.gr