Το κόλπο στο πλύσιμο για αφράτες πετσέτες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 16:19

Το κόλπο στο πλύσιμο για αφράτες πετσέτες

Πάντα απορούσατε πώς γίνετε τα ξενοδοχεία να έχουν τόσο απαλές και αφράτες πετσέτες ενώ οι δικές σας γίνονται τόσο σκληρές μετά από μερικές μόνο πλύσεις;

Αν νομίζατε ότι ρίχνοντας λίγο παραπάνω μαλακτικό, θα μπορούσατε να τις επαναφέρετε στην παλιά τους δόξα, το μόνο που θα κάνατε θα ήταν να σπαταλήσετε το χρόνο και τα χρήματά σας.

Η εμπειρογνώμονας εσωτερικών χώρων Ρέτσελ Κοέν, δήλωσε στο Popsugar πως το λιγότερο είναι το καλύτερο όσον αφορά στη φροντίδα των πετσετών σας, συμπεριλαμβανομένου του απορρυπαντικού, του μαλακτικού και του χρόνου που τις βάζετε στο στεγνωτήριο.

Σύμφωνα με την Ρέιτσελ, μία κρύα πλύση με την ακριβή ποσότητα υγρού ή σκόνης πλυντηρίου χωρίς μαλακτικό και ελάχιστο χρόνο στεγνώματος, είναι το κλειδί για τέλεια αφράτες πετσέτες κάθε φορά.

Πλύση με κρύο νερό
Ίσως μπείτε στον πειρασμό να ρίξετε τις πετσέτες σας σε μεγάλη θερμοκρασία για να τις κάνετε σαν καινούριες. Ωστόσο, η Ρέιτσελ συνιστά να τις βάλετε σε κρύα πλύση. «Οι χαμηλές θερμοκρασίες εμποδίζουν τη συρρίκνωση στις ραφές, βοηθούν στη διατήρηση των ζωντανών χρωμάτων και δουλεύουν καλύτερα σε ορισμένους λεκέδες» εξηγεί.

Αποφύγετε το μαλακτικό
Οι χημικές ουσίες στο μαλακτικό μπορούν στην πραγματικότητα να βλάψουν τις ίνες και να κάνουν τις πετσέτες λιγότερο εύκαμπτες με κάθε πλύση.

Αντ’ αυτού, ρίξτε μια μπάλα του τένις στο στεγνωτήριο που θα τις βοηθήσει να γίνουν αφράτες» λέει η Ρέιτσελ.

Μην μαντεύετε την ποσότητα του απορρυπαντικού
Αν μαντέψετε την ποσότητα της σκόνης ή του υγρού πλυντηρίου που χρειάζεστε, συνήθως καταλήγετε να ρίχνετε υπερβολική ποσότητα, με αποτέλεσμα τελικά να μην καθαρίσουν οι πετσέτες σας και να γίνουν σκληρές αντί για χνουδωτές.

Επομένως, πρέπει να ακολουθήσετε τις σαφείς οδηγίες της συσκευασίας απορρυπαντικού.

Μην τις στεγνώνετε πολύ
Οι πολύ απορροφητικές πετσέτες στεγνώνουν πιο γρήγορα, γι’ αυτό θα πρέπει να τις βάλετε στον πιο σύντομο κύκλο στο στεγνωτήριό σας.

Μπορείτε επίσης να τις βγάλετε προτού στεγνώσουν τελείως και να τις αφήσετε να στραγγίξουν φυσικά.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250