Η πόλη του μέλλοντος : Ηλεκτροκίνητα Λεωφορεία χωρίς Οδηγό & Έξυπνα Ηλεκτροκίνητα Σκούτερ (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 23:13

Η πόλη του μέλλοντος : Ηλεκτροκίνητα Λεωφορεία χωρίς Οδηγό & Έξυπνα Ηλεκτροκίνητα Σκούτερ (VIDEO)

Τα τελευταία χρόνια, όλο και συχνότερα, γίνεται αναφορά από τους Δήμους στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, γνωστά ως ΣΒΑΚ.

Μεταβαίνοντας από τις συνήθειες της βιομηχανικής εποχής σε αυτές της Νέας Εποχής, η ηλεκτροκίνηση παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι Νέες Τεχνολογίες και ιδιαίτερα τα Έξυπνα Κινητά Τηλέφωνα, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη Έξυπνων Πόλεων.

Οι οικονομίες κλίμακας που δημιουργούνται από τα παραπάνω, διαμορφώνουν το πεδίο για κοινωνική ανάπτυξη, φιλική προς το περιβάλλον.

  • Το έξυπνολ σκούτερ

Το Έξυπνο Ηλεκτροκίνητο Σκούτερ THE CORE της Ισπανικής εταιρίας Going Green, προσφέρεται για μια Εναλλακτικής Μορφής Κινητικότητα.

Ιδανικό για στόλους εταιριών ταχυμεταφορών, όπως επίσης και ενοικίασης μοτοσυκλετών. Η πρόταση της IDEAGENESIS προς τους Δήμους, αναφέρεται στην ίδρυση Εναλλακτικής Μορφής Δημοτικής Συγκοινωνίας, τη λειτουργία της οποίας θα μπορούσε να αναλάβει ΚοινΣΕπ στα πλαίσια Προγραμματικής Σύμβασης.

Η χρήση από τους ίδιους τους Δημοτικούς Υπαλλήλους και μόνο, θα άλλαζε αρκετά το αστικό τοπίο, μειώνοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση, την ηχορύπανση και το κυκλοφοριακό.

  • Το ηλεκτρονικό λεωφορείο

Το Ηλεκτροκίνητο Λεωφορείο χωρίς Οδηγό της Γαλλικής εταιρία NAVYA, προσφέρεται για να λειτουργήσει συμπληρωματικά στις ήδη υπάρχουσες συγκοινωνίες ή/και όπου δεν υπάρχουν συγκοινωνίες.

Η πρόταση της IDEAGENESIS προς τους Δήμους, αφορά τη σταδιακή ένταξη του μέσου αυτού, από δρόμο σε δρόμο, από γειτονιά σε γειτονιά, ως Δημοτικές Συγκοινωνίες, κάνοντας χρήση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου που προσφέρεται ή/και ακόμα με τη Χορηγία ή/και Δωρεά από εταιρίες.

Η "Δωρεάν" μετακίνηση των δημοτών, όσο και η λειτουργία του ως "πόλος έλξης" τουριστών, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για Κοινωνική, Πράσινη, Έξυπνη & Τουριστική Ανάπτυξη.