Αυτό το ρουστίκ σαλέ δεν είναι στις Αλπεις, αλλά στον... Παρνασσό -Μοιάζει με loft, μαγεύει το εσωτερικό του [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 12:14

Αυτό το ρουστίκ σαλέ δεν είναι στις Αλπεις, αλλά στον... Παρνασσό -Μοιάζει με loft, μαγεύει το εσωτερικό του [εικόνες]

Μοναδικό

Μπορεί στο διαδίκτυο να βρίσκει κανείς εκλπληκτικούς ξενώνες και πολυτελείς ξενοδοχεία σε κάθε χειμερινό προορισμό της Ελλάδας... Αράχωβα, Τρίκαλα Κορινθίας, Πάπιγκο, κλπ., αλλά αυτό το σαλέ σίγουρα θα μείνει βαθιά χαραγμένο στην μνήμη σου.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η αρχιτέκτονας Ναταλία Κοκοσαλάκη μεγαλούργησε με αυτό το σαλέ που είναι χτισμένο σε μία πλαγιά του Παρνασσού και απέχει μόλις ένα τέραρτο από το χιονοδρομικό κέντρο.

Λέγοντας σε συνέντευξη στο wallpaper.com, πως τα χειμωνιάτικα σαλέ είναι ακράδαντα ένα υποτιμημένο θέμα στην Ελλάδα, η ίδια έδωσε μία άλλη δυναμική σε αυτό το τριώροφο αρχοντικό, επανασχεδιάζοντας το εσωτερικό του, κάνοντας το πιο μοντέρνο από όλες τις πλευρές.

Είναι φανερό άλλωστε πως η αρχιτέκτονας και η ομάδα της έθεσαν ως στόχο να αμφισβητήσουν την διακόσμηση των τυπικών σαλέ στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν έναν σύγχρονο χώρο, το οποίο πάνω απ΄όλα να εμπνέει ζεστασιά στους κατοίκους του τις κρύες και μουντές μέρες του χειμώνα.

Με τη  διακόσμηση να θυμίζει κάτι από urban loft... τα αναπαυτικά καθίσματα, τα μεγάλα και πολυάριθμα παράθυρα, οι ξύλινες λεπτομέρειες που κυριαρχούν, καθώς και οι χαλύβδινες  λεπτομέρειες σε φωτιστικά σε συνδυασμό με την μαύρη επένδυση στα καθιστικά και ταπλακάκια 3d μωσαϊκού στα μπάνια συνθέτουν έναν ζεστό, σοφιστικέ χώρο, ο οποίος όμως εντάσσεται αρμονικά στο βουκολικό τοπίο όπου κι είναι χτισμένο.

Η τριώροφη κατοικία διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, μπάνιο και σάουνα, ενώ το ισόγειο χωρίζεται στα δυο από το σαλόνι και την κουζίνα.  

«Με αυτό το έργο επανεξετάσαμε την ιδέα του  εσωτερικού design στο βουνό» είχε αναφέρει η Ναταλία Κοκοσαλάκη στο dezeen.com συμπληρώνοντας πως «κύριο μέλημα τους ήταν να αντισταθμιστεί ο δυναμικός σχεδιασμός του υπάρχοντος εξωτερικού χώρου με ένα νέο επαρκές εσωτερικό που συνδυάζει τα σύγχρονα υλικά σε ένα πιο ρουστίκ πλαίσιο».

Αρχιτεκτονική μελέτη: Ναταλία Κοκοσαλάκη

Φωτογραφίες: Δημήτρης Κλεάνθης

Αρχική αρχιτεκτονική μελέτη Κτιρίου: Ρούλα Κοτσιλάτη,

αρχιτέκτων - RK Architecture, Βαγγέλης Χατζής, αρχιτέκτων - D&C

Πηγή: dezeen.com/ wallpaper.com



Φόρτωση…

Φόρτωση…