Οι γυναίκες που πίνουν αυτό το ποτό έχουν περισσότερη διάθεση για σεξ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 21:30

Οι γυναίκες που πίνουν αυτό το ποτό έχουν περισσότερη διάθεση για σεξ

Μπορεί το αγαπημένο μας ποτό να επηρεάσει τη διάθεση μας για σεξ; Απ' ότι φαίνεται, ναι. 

«Εσείς πόσο συχνά πίνετε και όταν το κάνετε τι επιλέγετε να έχετε στο ποτήρι σας;». Ερευνητές από το νοσοκομείο Santa Maria Annunziata Hospital στη Φλωρεντία έκαναν αυτή την ερώτηση σε 798 γυναίκες οι οποίες συμμετείχαν στην έρευνα τους σχετικά με το αλκοόλ και τη λίμπιντο. 

Πολλά άρθρα έχουν γραφτεί για τη συχνότητα που κάνουν τα ζευγάρια σεξ και σχετικά με τον αριθμό φορών που (υποτίθεται ότι) αντανακλά μια υγιή σχέση. Όλα αυτά βέβαια είναι απλά θεωρίες γιατί στην πράξη κάθε ζευγάρι έχει το δικό του ρυθμό, τη δική του δυναμική και το δικό του «πρόγραμμα». Στην πραγματικότητα, αν μιλάμε για μια υγιή σχέση και σεξουαλική ζωή που και οι δύο σύντροφοι προσπαθούν να τη διατηρούν σε υγιή επίπεδα, δεν υπάρχουν κανόνες. 

Πάντα όμως τίθεται ένα θέμα του ποιος έχει την περισσότερη όρεξη για σεξ; Πόσες φορές έχετε ακούσει άντρες που αποφεύγουν τις συντρόφους τους μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.  Από την άλλη βέβαια, έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες είναι αυτές που βαριούνται πρώτες το σεξ.

Σε κάθε περίπτωση, επιστρέφοντας πίσω στην έρευνα, μια νέα μελέτηαποδεικνύει τη σχέση διάθεσης για σέξ με κατανάλωση ενός συγκεκριμένου ποτού. 

Γυναίκες ηλικίας από 18 έως 50 ετών που συμμετείχαν, χωρίστηκαν σε 3 ομάδες ανάλογα με την ποσότητα κόκκινου κρασιού που πίνουν: Η πρώτη ομάδα σχηματίστηκε από τις γυναίκες που έπιναν συχνά και ελεγχόμενη ποσότητα (ένα με δύο ποτήρια), η δεύτερη με εκείνες που έπιναν συχνά, αλλά παραπάνω από 2 ποτήρια (τόσο κρασιού, όσο και άλλων αλκοολούχων) και τέλος, η τρίτη ομάδα ήταν εκείνες που δεν έπιναν καθόλου. 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες της πρώτης ομάδας (που έπιναν συχνά, αλλά με μέτρο) είχαν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία, λίπανση του κόλπου και καλύτερες αποδόσεις στο σεξ. 

Όπως καταλάβατε ένα με δύο ποτήρια κρασί δεν κάνουν μόνο καλό στην καρδιά (αυτό έχει αποδειχθεί σε άλλη έρευνα βέβαια), αλλά και καλό στη σχέση. Αρκεί να υπάρχει ένα μέτρο. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ φέρνουν αντίθετο αποτέλεσμα τόσο στην σεξουαλικύ υγεία, όσο και στην υγεία γενικά. 

bovary.gr