ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ: Ένας γάμος γεμάτος... χαμόγελα [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 09:07

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ: Ένας γάμος γεμάτος... χαμόγελα [εικόνες]

Η πάντα χαμογελαστή Μαρία Παπαγγελούτσου, ένωσε την ζωή της με τον Γιώργο Γαρμπή


Ένα μεγάλο χαμόγελο που θύμιζε... τρελό γέλιο είχε για τον καθένα από τους φίλους και καλεσμένους της η Μαρία, ενώ ο γαμπρός περίμενε στωϊκά τη νύφη, που ώς είθιστε, του έκανε τσαλιμάκια με τον θείο της γνωστό γιατρό Σπύρο Θωμά, να κάνουνε βόλτες γύρω από το τετράγωνο μέχρι να καταλήξει στα σκαλιά της εκκλησίας. Κάποιος ψιθύρισε “...η πλάκα θα είναι αν ο γαμπρός το μετανοιώσει και φύγει, να δεις τη νύφη να τον κυνηγάει...”.

Η πανηγυρική είσοδος στον Ιερό χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Αργοστόλι το Σάββατο 2 Δεκ. 2017 και η υποδοχή από τον Πανοσιολογιώτατο π. Σπυρίδωνα Πετεινάτο, διέψευσε την δυσοίωνη σκέψη του... ψυθιριστή.

Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου η Μαρία δεν έπαψε να μοιράζει μεγάλα χαμόγελα με τον Γιώργο να στέκει δίπλα της αγέρωχος ενώ γονείς και φίλοι τους καμάρωναν.

Ο π. Σπυρίδων έδειξε μεγάλη ανοχή στο έθιμο του ρυζιού κατά τη διάρκεια του “Ησαΐα χόρευε” αφού ρύζι και κουφέτα “βομβάρδισαν” μαζί τους νεόνυμφους και τον ίδιο, που είχε βάλει όμως για ασπίδα το Ιερό Ευαγγέλιο. Θυμίζουμε ότι πολλοί ιερείς απαγορεύουν το έθιμο του ρυζιού εντός του χώρου της εκκλησίας.

“...Να αγαπιέστε όπως ο Χριστός μας αγάπησε την Εκκλησία δηλαδή τον λαό” τόνισε στο λογύδριο του π. Σπυρίδων και τους ευχήθηκε πολλούς απογόνους.

Η συνέχεια με γλέντι στο “Μύθος – Εστίασις” με πλούσιο μπουφέ ποτά και μουσική για όλα τα γούστα.

Μάρτυρες (κοινώς κουμπάροι) και “επιβλέποντες” για την υπόλοιπη ζωή τους, ώστε να τους επαναφέρουν στην τάξη αν χρειάζεται, όπως σημείωσε ο π. Σπυρίδων, οι: Σωτήρης Γερολυμάτος, Βασίλης Καλαμπόκης και Αθηνά Παρασκευά – Τραυλού.

Οι ευτυχείς γονείς: της Μαρίας η γνωστή οικογένεια του χωριού των Λουρδάτων Κεφαλονιάς, Άγγελος Παπαγγελούτσος και Αγγελική Καμπίτση, ενώ του Γιώργου οι Γεράσιμος και Ευθυμία Γαρμπή. Μεταξύ των καλεσμένων και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκκάτος ο οποίος τυγχάνει να είναι και εξάδελφος της μητέρας της νύφης.

Στους νεόνυμφους ευχόμαστε ¨Βίον Ανθόσπαρτον” με πολλούς απογόνους μέχρι και δισέγγονα...

Λιβέριος Πετρίδης

Περισσότερα  εδώ


Ετικέτες: