Τα προϊόντα καθαρισμού που ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 12:19

Τα προϊόντα καθαρισμού που ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σου

Ο σωστός καθαρισμός είναι το Άλφα και το Ωμέγα στην καθημερινή περιποίηση και την ομορφιά.

Ένα καθαρό και λαμπερό δέρμα είναι η αρχή για πρόσωπο που ακτινοβολεί υγεία, φρεσκάδα ακόμα και νεανικότητα, αλλά και η καλύτερη βάση για εντυπωσιακό μακιγιάζ. Σίγουρα το πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι του καθημερινού καθαρισμού και πρωί και βράδυ στο σπίτι το γνωρίζετε. Ρύποι, λιπαρότητα και υπολείμματα μακιγιάζ απομακρύνονται και τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείτε απορροφούνται πιο εύκολα από το δέρμα το οποίο αναζωογονείται.

Κάθε τύπος επιδερμίδας όμως έχει τις δικές του διαφορετικές ανάγκεςκαι χρειάζεται διαφορετικά, εξειδικευμένα προϊόντα, με συστατικά που δρουν στοχευμένα και απευθύνονται στον κάθε τύπο. Ποια είναι όμως τα κατάλληλα για τον κάθε τύπο επιδερμίδας προϊόντα καθαρισμού; Ποιά είναι τα πολύτιμα συστατικά που χρειάζεται το δικό σου, ναι το δικό σου δέρμα για να αναδειχτεί η φυσική ομορφιά του; Είτε έχετε ξηρό, ευαίσθητο, λιπαρό, μεικτό ή κανονικό δέρμα εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Λιπαρό δέρμα

Όταν επιλέγετε καθαριστικό προσώπου αναζητήστε προϊόντα με απολεπιστικές ιδιότητες και σαλικυλικό ή γαλακτικό οξύ σαν βασικά συστατικά. Επίσης ένα έξυπνο tip είναι να αφήνετε το καθαριστικό για μερικά λεπτά στο πρόσωπο σας, να δράσει πριν ξεπλύνετε. Στόχος είναι ο βαθύς καθαρισμός και σύσφιξη των διεσταλμένων πόρων, όπως και η μείωση της λιπαρότητας και η γυαλάδα.

Ευαίσθητο δέρμα

Όσες έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα υποφέρουν από ερεθισμούς, κοκκινίλες και είναι επιρρεπείς στις φλεγμονές του δέρματος. Επιλέξτε φυσικά προϊόντα που δεν απομακρύνουν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας ούτε αλλάζουν την ισορροπία, για να εξασφαλίσετε πως το φράγμα της επιδερμίδας παραμένει άθικτο χωρίς ερεθισμούς.

Κανονική επιδερμίδα

Αυτό που έχετε ανάγκη αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία είναι καθαριστικά προσώπου με πολύ ήπια απολεπιστική δράση και χωρίς υπερβολικά ενυδατικά στοιχεία. Ένα απλό καθαριστικό και ενυδατική είναι τα μόνα που χρειάζεστε για άψογο αποτέλεσμα, αφού τονώνον και βελτιώνουν ην υφή του δέρματος.

 
Shutterstock
Shutterstock

Μεικτή Επιδερμίδα

Τα απολύτως φυσικά προιόντα είναι ιδανικά και για εσάς, που υποφέρετε από λιπαρότητα στην ζώνη Τ, ενώ η περιοχή γύρω από τα μάγουλα παραμένει ξηρή. Είναι απαλά και ευγενικά με το δέρμα, χωρίς να το ξηραίνουν ή να το ερθίζουν.Θα επαναφέρουν τη ισορροπία στο δέρμα που θα αποκτήσει ξανά ζωντάνια και υγεία.

Ξηρό δέρμα

Επιλέξτε πλούσια καθαριστικά προσώπου, που επαναφέρουν την απαραίτητη υγρασία στο δέρμα, όπως και λάδια που μιμούνται την φυσική υγρασία του δέρματος. Ποτέ ξανά δέρμα που τραβαει μετά τον καθαρισμό!

Bovary.gr



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250