Ματ κραγιόν -Το μυστικό για να μην ξεραίνει ποτέ τα χείλη σου!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 20:00

Ματ κραγιόν -Το μυστικό για να μην ξεραίνει ποτέ τα χείλη σου!

Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες καλλυντικών βάζουν τα ματ κραγιόν στην κορυφή των τρεντς στο μακιγιάζ, χάρις στην κομψότητα και το σοφιστικέ τους αποτέλεσμα, που κερδίζει πάντοτε το ενδιαφέρον, ακόμα και των αντρών, που τα λατρεύουν όταν τα βλέπουν στη σύντροφο τους.


Εφαρμόζουν τέλεια στα χείλη με μια απλή κίνηση, κάνοντας τα λεία και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνεις λάθος και να μουτζουρωθείς.

Το χρώμα τους αναδεικνύεται στο μέγιστο βαθμό, ενώ παράλληλα διατηρεί την ένταση του.

Τα ματ κραγιόν διαρκούν πολλές ώρες -περισσότερο από το κλασικό λιπ γκλος- και μάλιστα σε «αντίξοες» συνθήκες, αφού μπορείς να απολαύσεις άφοβα φαγητό και ποτό. Κάτι που σε βγάζει από τη διαδικασία της ανανέωσης μέσα στην ημέρα.

Ακόμα, κυκλοφορούν σε απίθανες αποχρώσεις και μπορείς να τα φοράς όλο το χρόνο.

Παρόλα αυτά, ένα ματ κραγιόν μπορεί να αφυδατώσει τα χείλη και η ποσότητα του προϊόντος να συγκεντρωθεί στις γραμμές των χειλιών, γιατί αυτά θα έχουν ξεραθεί. 

Για να αποφύγεις αυτήν την αντιαισθητική εικόνα, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές που θα σου χαρίσουν ένα βελούδινο μακιγιάζ χειλιών!

Βήμα πρώτο:

Χρησιμοποίησε μια ζεστή πετσέτα και τρίψε απαλά τα χείλη σου, για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα.

Βήμα δεύτερο:

Απλωσε αρκετή ποσότητα μπαλμ χειλιών και άφησε το να απορροφηθεί, όσο ασχολείσαι με το υπόλοιπο μακιγιάζ του προσώπου σου.

Βήμα τρίτο:

Αφού ολοκληρώσεις το υπόλοιπο μακιγιάζ, αφαίρεσε την περίσσια ποσότητα του μπαλμ, με ένα χαρτομάντιλο. Οι κινήσεις σου θα πρέπει να είναι ταμποναριστές και απαλές, ώστε να εφαρμόσει το ματ κραγιόν σωστά επάνω στα χείλη.

Βήμα τέταρτο:

Ηρθε η στιγμή για το πράιμερ, το προϊόν «θαύμα», που δημιουργεί την ιδανική βάση για το ματ κραγιόν στα χείλη, αφού «κλειδώνει» το χρώμα.

Βήμα πέμπτο:
Επέλεξε το ματ κραγιόν στην απόχρωση της αρεσκείας σου και άπλωσε το στα χείλη. Περιορίσου σε μια μόνο στρώση, καθώς η μεγαλύτερη ποσότητα θα δημιουργήσει γραμμές.

Βήμα έκτο:

Στην περίπτωση που θεωρείς, ότι έχεις ξεφύγει σε ορισμένα σημεία, βάλε μια σταγόνα από το κονσίλερ σου σε μια μπατονέτα και σβήσε το λάθος. Επίσης, το κονσίλερ δημιουργεί γενικότερα ένα όριο ανάμεσα στα χείλη και το δέρμα στο πρόσωπο, οπότε μπορείς να εφαρμόσεις περιμετρικά λίγη ποσότητα, πριν βάλεις το ματ κραγιόν ή μετά.