Tα beauty oils που πρέπει να ξέρεις και τα πολύτιμα οφέλη τους στην ομορφιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 19:30

Tα beauty oils που πρέπει να ξέρεις και τα πολύτιμα οφέλη τους στην ομορφιά

Όλο και περισσότερο απαραίτητα γίνονται στην ομορφιά τα θαυματουργά και απόλυτα φυσικά έλαια, πολλά από τα οποία δεν ξέρουμε καν πώς να τα προφέρουμε.


Και είναι πολύ σημαντικό, να υπάρχουν κάποια από αυτά στο ντουλάπι σου καθώς χρησιμοποιούνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια ως ο πιο φυσικός και υγιεινός τρόπος περιποίησης. Καθένα από αυτά έχει τις δικές του πολύτιμες ιδιότητες που όλες συνεισφέρουν και έχουν τρομερά οφέλη για το δέρμα και τα μαλλιά σου, τόσα που δεν φανταζόσουν. Έτσι δημιουργήσαμε ένα κατάλογο με τα βασικότερα από αυτά και τις beauty uses τους που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινή σου περιποίηση asap. Θα σου χρειαστούν από μόνα τους ή σε συνδυασμό για τις πιο αποτελεσματικές diy συνταγές. Αυτά είναι όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Tα έλαια-βάσεις είναι αυτά που χρησιμοποιούνται ευρέως για τις σούπερ ενυδατικές τους ιδιότητες. Ακολουθούν τα treatment oils που στοχεύουν σε διαφορετικό πρόβλημα της επιδερμίδας (ξηροδερμία, πρήξιμο) και τέλος τα αιθέρια έλαια, πλούσια σε άρωμα και ευεργετικές ιδιότητες

Προτού όμως τα χρησιμοποιήσετε τεστάρετε τα σε μικρή επιφάνεια, όπως στο χέρι σας, για να βεβαιωθείτε πως δεν έχετε κάποια αλλεργία.

Shutterstock
Shutterstock

Argan Oil: Εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα. Ιδανικό για την ενυδάτωση του δέρματος των μαλλιών αλλά και την περιποίηση των νυχιών, με υπέροχο διακριτικό άρωμα.

Αvocado: Η επάλειψη με έλαιο αβοκάντο μπορεί να σου δώσει όσα Ωμέγα-3 και αντιοξειδωτικά θα σου έδινε αν το έτρωγες.

Coconut: To λάδι καρύδας περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνη Ε, λιπαρά οξέα που απορροφούνται πολύ πιο εύκολα από το δέρμα. Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου και μπορεί να μπει σε πολλές συνταγές για την δημιουργία λοσιόν.

Jojoba: Το γνωστό έλαιο έχει σύσταση παρόμοια με αυτή του λιπαρού δέρματος και είναι τέλειο για δέρματα με λιπαρότητα και σμήγμα. Όσο κι να φαίνεται παράξενο μια ενυδατική με έλαιο jojoba μπορεί να ρυθμίσει τοπ πρόβλημα της λιπαρότητας.

Ελαιόλαδο: Πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά είναι ιδανικό για δέρματα ξηρά ή με έκζεμα. Περιέχει βιταμίνες Α και Ε που το καθιστούν ειδικό για αντιγήρανση.

Αμυγδαλέλαιο: Με το έλαιο αμυγδάλου μπορείς να καθαρίσεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, μειώνει τα μαύρα στίγματα και κηλίδες και προλαμβάνει τις ραγάδες.

Shutterstock
Shutterstock

Αλοε Βέρα: To διάσημο έλαιο χρησιμοποιείται για την θεραπεία της πιτυρίδας και παθήσεων όπως το έκζεμα, η ψωρίαση καθώς και κάθε άλλο ερεθισμό.

Καστορέλαιο: Το παχύρρευστο λαδάκι Φημίζεται για την ικανότητα του να περιποιείται τα μαλλιά τα φρύδια και τις βλεφαρίδες σου.

Tea tree: Τα τελευταία χρόνια πολύ διαδεδομένο για την καταπολέμηση των μολύνσεων. Ακμή, μύκητες των νυχιών αλλά και πολύ χρήσιμο στην ανακούφισης τα τσιμπήματα εντόμων μπορεί και σκοτώνει τα βακτήρια.

Έλαιο Λεβάντας: Το πιο γνωστό από τα αιθέρια έλαια δεν σας βοηθά μόνο στο να κοιμηθείτε, αλλά με απαλό μασάζ στην περιοχή του κεφαλιού συμβάλλει και στην αντιμετώπιση της αραίωσης των μαλλιών.

Δεντρολίβανο: Εκτός από την αρωματοθεραπεία που καθαρίζει το μυαλό, αυτό το έλαιο τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και καταπραΰνει τους πόνους των μυών.

Υlang Ylang: Εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιείται σε προϊόντα μαλλιών για τον όγκο και μήκος που τους χαρίζει, ενώ κάνοντας με αυτό θεραπεία μασάζ καταπολεμάτε το στρες.

bovary.gr




00 inkefalonia general ad 300X250