Γιατί το καλοκαίρι μεγαλώνει η διάθεση για sex; Ένας ειδικός εξηγεί..

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 21:00

Γιατί το καλοκαίρι μεγαλώνει η διάθεση για sex; Ένας ειδικός εξηγεί..

«Κι ενώ τα παιδιά μου έπαιζαν στην άκρη της θάλασσας και ο σύντροφός μου άλλαζε θέση στην ξαπλώστρα, γύρισα ασυναίσθητα και κοίταξα αριστερά μου όπου είδα ένα νεαρό να με κοιτά επίμονα.


Μια τα γυαλιά ηλίου που φορούσε, μια το βιβλίο που μου έκρυβε τη θέα, με έκαναν να κοιτώ γύρω μου και ν’ αναρωτιέμαι “ποιαν μπορεί να κοιτάει...” Η συνέχεια έδειξε ότι ήμουν εγώ αυτή που κοιτούσε...ουάου...»

Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινάει μία Καλοκαιρινή νουβέλα με φόντο υπέροχες Ελληνικές παραλίες και γαλάζια παραμυθένια νερά. Κάπως έτσι όμως πιθανά το έχουμε βιώσει οι περισσότερες, επιτρέποντας τη ζεστασιά του ήλιου να αγγίζει το κορμί μας ενώ το μυαλό ταξιδεύει....σε μέρη αταξίδευτα που χαλαρώνουν ή πάλουν τις αισθήσεις!

Ψάχνοντας τα περασμένα καλοκαίρια οι περισσότεροι θυμούνται περίεργα και παράδοξα που δεν τους είχαν ξανατύχει αλλά ούτε τους συνέβησαν ποτέ ξανά. Και από τα παράδοξα - που δεν ξεχνάει ποτέ κανείς -είναι οι απρόσμενες σεξουαλικές συνευρέσεις, με αγνώστους ή γνωστούς που ποτέ δεν υπήρξαν «στόχοι». Συναντήσαμε το Δημοσθένη Κ. Παναγιώτου, Ψυχολόγο, Επιστημονικό Υπεύθυνο The Psy Lab www.thepsylab.gr, για να ρίξει φως στον εισβολέα sex που λειτουργεί ανατρεπτικά στο Καλοκαίρι μας. Υπάρχει αυξημένη διάθεση για sex το Καλοκαίρι. Εάν ναι γιατί;

shutterstock.com
shutterstock.com

Υπάρχει κάποια βιολογική ή κοινωνική ιδιαιτερότητα στο καλοκαίρι η οποία μας ρυθμίζει με τόσο διαφορετικό τρόπο, ώστε να μας προκαλεί και διαφορετικές συνθήκες από τις συνηθισμένες καταστάσεις;

Η αυξημένη κοινωνική συναναστροφή που προκαλεί ο καλός καιρός και οι συνεπακόλουθες έξοδοι από το σπίτι, είναι το κυριότερο αίτιο που αυξάνει και τις πιθανότητες να φλερτάρει κανείς ή να τον φλερτάρουν, κάτι που συμβαίνει αρκετά δυσκολότερα τον χειμώνα.

Στην παραπάνω αυξημένη διάθεση για φλερτ υποβοηθούν επίσης τα λιγότερα ρούχα, τα πιο κοντά, τα πιο ελαφρά, τα πιο διαφανή και πιο αέρινα, που αναδεικνύουν τη σάρκα περισσότερο «περιγράφοντας» καλύτερα τα σώματα και προκαλώντας έτσι σεξουαλική διέγερση!

Τα γυμναστήρια το καλοκαίρι είναι γεμάτα και οι δραστηριότητες γύρω από το σώμα είναι πολλές αλλά και τέτοιες που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα σημεία του, ενώ αυτές οι δραστηριότητες αποτελούν από μόνες τους διεγερτικά για όλο το σώμα

shutterstock.com
shutterstock.com

Στο μυαλό μας υπάρχει πάντα η αίσθηση ότι το Καλοκαίρι έρχεται μαζί με πιό έντονη διάθεση για ευχαρίστηση και διασκέδαση. Η ίδια ανάγκη υπάρχει και για το sex;

Oι καλοκαιρινές άδειες των εργαζόμενων αλλά και των νέων από τις σπουδές τους γίνονται μια καλή ευκαιρία γι’ αυτούς «να ασχοληθούν με τον εαυτό τους», επιδιδόμενοι κι επιδιδόμενες με την πρώτη ευκαιρία σε ένα οργανωμένο και μεθοδικό παιγνίδι επίτευξης στόχων για ευχαρίστηση, κάτι που περιλαμβάνει βέβαια και το σεξ, ιδιαίτερα αυτό που δεν δημιουργεί υποχρεώσεις ή ζητάει προαπαιτούμενα. Γιατί αν η χειμερινή ή φθινοπωρινή αλληλεπίδραση των ανθρώπων σε κλειστούς χώρους βελτιώνει τις σχέσεις, το καλοκαίρι και ο ήλιος τις προωθεί και τις περνάει στο επόμενο στάδιό τους, στο sex! Τις σκέψεις αυτές έρχεται να επιβεβαιώσει με στατιστικά του στοιχεία και το Facebook, λέγοντας ότι από τον Μάιο έως και τον Αύγουστο εμφανίζονται συγκριτικά τεράστιοι αριθμοί αλλαγών του status σχέσης σε σύγκριση με όλο τον υπόλοιπο χρόνο...

shutterstock.com
shutterstock.com

Αυτές οι αλλαγές μήπως επηρεάζονται και από τις ορμονικές μας μεταβολές;

Η αλήθεια βέβαια είναι πως τα πάντα στο σώμα μας είναι βιοχημεία: όταν τα μάτια βλέπουν φως, στον υποθάλαμο εκκρίνονται ορμόνες οι οποίες μας κάνουν (μεταξύ άλλων) πιο ερωτικούς. Το φως επίσης προάγει την παραγωγή σεροτονίνης που κάνει τον άνθρωπο χαρούμενο κι ευτυχισμένο ενώ ταυτόχρονα μειώνεται η παραγωγή μελατονίνης που τον θέλει πιο εσωστρεφή και μοναχικό.

Όλα όσα είπαμε σε συνδυασμό με ένα ελαφρύ καλοκαιρινό cocktail και το αλκοόλ που αναστέλλει για λίγο τους ηθικούς φραγμούς, είναι οι λόγοι που θέλετε να είστε ή είστε παραπάνω ερωτικοί το καλοκαίρι και δεν είναι ιδέα σας, συμβαίνει σε όλους.

Ίσως ο λαός πολλές φορές δεν ξέρει γιατί αλλά πάντα λέει την αλήθεια, όπως όταν βάζει στην σειρά λέξεις και σιγομουρμουράει «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου». Αλλάξτε τους παραπάνω στίχους για το καλοκαίρι και κάντε το «... κι ένα ταίρι μου...», μάλλον θα ταιριάζει καλύτερα στα «θέλω» σας!




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250