Αλουμινόχαρτο -Τα do's και τα don'ts στη χρήση του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 19:00

Αλουμινόχαρτο -Τα do's και τα don'ts στη χρήση του

Το χρησιμοποιούμε για να τυλίξουμε το τοστ που θα πάρουμε μαζί μας στη δουλειά, για να σκεπάσουμε το ταψί με το φαγητό ή το γλυκό που θα μπει στο ψυγείο, για να μη χαλάσει.


Το αλουμινόχαρτο είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας κάθε νοικοκυράς και λύνει πολλές από τις ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά.

Παρόλα αυτά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τίποτα για την ορθή του χρήση.

Παρακάτω ακολουθούν οι κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούμε.

Μην χρησιμοποιείτε το αλουμινόχαρτο σε όξινα φαγητά

Αυτός ο κανόνας αναφέρεται σε πιάτα που περιέχουν για παράδειγμα ξύδι ή ντομάτες ή σάλτσα ντομάτας. Τα οξέα αυτά έπειτα από μερικές ημέρες έχουν την τάση να αλληλεπιδρούν με το αλουμινόχαρτο και να το διαβρώνουν. Αυτό σημαίνει πως μικρές ποσότητες αλουμινίου είναι πιθανό να μεταφερθούν επάνω στην τροφή, της οποίας η γεύση θα αλλοιωθεί. Ενα σημάδι αυτής της αλληλεπίδρασης είναι οι λευκές κηλίδες επάνω στην τροφή.

Μην βάζετε το αλουμινόχαρτο στο φούρνο μικροκυμάτων

Είναι απαγορευτικό όχι μόνο γιατί το φαγητό σας θα ζεσταθεί ή μαγειρευτεί ανομοιόμορφα, αλλά γιατί όπως οποιαδήποτε άλλη μορφή μετάλλου, το αλουμινόχαρτο μπορεί να προκαλέσει έκρηξη και φωτιά.

Μην τοποθετείτε το αλουμινόχαρτο στον πάτο του φούρνου

Πολλοί χρησιμοποιούν με αυτόν τον τρόπο το αλουμινόχαρτο για να μην λερωθεί ο πάτος του φούρνου από τα λίπη και τα υγρά που αφήνει ένα φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα βλάψει τη συσκευή σας, την οποία θα ήταν καλό να καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση.

Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο κρεατικά ή πουλερικά αν θέλετε να παραμείνουν ζουμερά

Είτε θέλετε να ζεστάνετε ξανά τα κρεατικά και τα πουλερικά σας είτε να τα μαγειρέψετε εκείνη τη στιγμή, το μυστικό για να μείνουν ζουμερά και μαλακά σαν λουκούμι, είναι να τα τυλίξετε σφιχτά σε αλουμινόχαρτο πριν τα βάλετε στο φούρνο, ώστε να τραβήξουν τη θερμοκρασία μέσα και όχι μόνο εξωτερικά.

bovary.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250