Σπίτι χωρίς air condition -Πώς να το διατηρήσετε δροσερό [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 15:30

Σπίτι χωρίς air condition -Πώς να το διατηρήσετε δροσερό [εικόνες]

Η θερμοκρασία αρχίζει και ανεβαίνει, με την ζέστη να γίνεται ανυπόφορη.


Το κλιματιστικό γίνεται σιγά-σιγά αναγκαίο και ο... καλύτερος μας φίλος. Βέβαια, δεν γίνεται να το έχουμε και συνέχεια σε λειτουργία, καθώς μαζί με τη δροσιά, βάζουμε και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Για να μην σκάτε από τη ζέστη αλλά και να μην δώσετε όλα σας τα χρήματα στο ρεύμα, το popsugar έχει τρόπους για να κάνετε τον χώρο σας πιο δροσερό.

Βάλτε φυτά εσωτερικού χώρου

Εκτός το ότι είναι υπέροχα μέσα στον χώρο, δίνοντας του χρώμα, μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα, να «ρυθμίσουν» την υγρασία και να δροσίσουν την ατμόσφαιρα.

Επενδύστε σε βαμβακερά σεντόνια

Για να μην ξυπνάτε ιδρωμένοι κατά τη διάρκεια της νύχτας, προτιμήστε βαμβακερά και όχι συνθετικά σεντόνια. Τα συνθετικά μπορεί να είναι πιο μαλακά στην υφή, ωστόσο, είναι πιο ζεστά.

Κρατηθείτε δροσεροί

Ενας από τους καλύτερους τρόπους να νικήσετε τη ζέστη είναι να ρυθμίσετε τη δική σας θερμοκρασία. Κάντε ντους ή βυθίστε τα πόδια σας σε νερό πριν πέσετε στο κρεβάτι. Εκτός του ότι θα χαλαρώσετε, θα δροσιστείτε.

Αφήστε μισάνοιχτα τα παράθυρα το βράδυ

Δεδομένου ότι η θερμοκρασία πέφτει το βράδυ, αφήστε τα παράθυρα λίγο ανοικτά. Ετσι, δεν θα είστε άνετοι μόνο το βράδυ αλλά ο χώρος θα είναι πιο υποφερτός και το πρωί.

Αγαπήστε το φυσικό φως

Για να αποφύγετε το air condition κατά τη διάρκεια της ημέρας, σβήστε τα περιττά φώτα και αφήστε το φυσικό φως. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε τον χώρο πιο δροσερό και θα έχετε λιγότερη κατανάλωση ρεύματος.

Φωτογραφίες: Shutterstok & Pinterest

Πηγή: Σπίτι χωρίς air condition -Πώς να το διατηρήσετε δροσερό [εικόνες] | iefimerida.gr