Στο νοσοκομείο ο Γκλέτσος...

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 17:58

 Στο νοσοκομείο ο Γκλέτσος...

Στα επείγοντα βρίσκεται αυτή την ώρα...Εσπευσμένα μεταφέρθηκε πριν από λίγο στο νοσοκομείο Λαμίας ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, με λιποθυμικό επεισόδιο.

Όπως είπαν στενοί του συνεργάτες του, πριν από λίγη ώρα, βγαίνοντας από το Δημαρχείο ένιωσε ένα... δυνατό πόνο στο στήθος και στο στομάχι και έπεσε κάτω.

Αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο και τον μετέφεραν από τη Στυλίδα στο νοσοκομείο της Λαμίας. Αυτή την ώρα είναι στα επείγοντα του νοσοκομείου και υποβάλλεται στις απαραίτητες εξετάσεις.

Ως γνωστόν ο Δήμαρχος αντιμετωπίζει χρόνια πρόβλημα με την καρδιά του. Ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής κ. Αντωνούλας που τον εξέτασε μας είπε ότι καταρχήν δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό και ότι ωστόσο προληπτικά θα γίνει εισαγωγή για τη διενέργεια μιας σειράς εξετάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα πριν είχαμε συναντήσει το Δήμαρχο Στυλίδας στο κτήριο της ΔΕΥΑΛ στη Λαμία, όπου σήμερα γινόταν η δημοπρασία για το έργο της αποχέτευσης της Στυλίδας. Ο Δήμαρχος ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος και μας έκανε δηλώσεις για το μεγάλο αυτό έργο που επιτέλους ξεκινάει.
Πηγή: Lamiareport.gr