Σιδέρωμα: 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να μην χαλάσεις ποτέ το ρούχο σου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 09:31

Σιδέρωμα: 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να μην χαλάσεις ποτέ το ρούχο σου

Η Κυριακή είναι η ημέρα που οι περισσότερες εργαζόμενες γυναίκες αφιερώνουμε στο σπίτι και την καθαριότητα του.


Ξυπνάμε το πρωί, ψήνουμε ένα μοσχοβολιστό ελληνικό καφέ, πιάνουμε τα μαλλιά μας κότσο και βάζουμε σε τάξη την ακαταστασία όλης της εβδομάδας βάζοντας πλυντήριο, κάνοντας ξεσκόνισμα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα και φυσικά σιδέρωμα.

Αυτή η τελευταία δε δουλεία είναι ίσως ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος. Και αυτό γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που όση τέχνη και υπομονή κι αν διαθέτουμε, έχουμε καταστρέψει κάποιο από τα αγαπημένα μας ρούχα ή δυσκολευόμαστε να πετύχουμε εκείνη την τέλεια τσάκιση στο παντελόνι μας.

Δεν θα ήταν λοιπόν καλύτερα αν όλη αυτή η διαδικασία πάνω από τη σιδερώστρα γινόταν πιο γρήγορη και εύκολη;

Εμείς βρήκαμε τα πέντε βασικότερα λάθη που – μεταξύ μας – όλες κάνουμε στο σίδερο και πρέπει να αποφεύγουμε.

Σιδερώνουμε πολύ στεγνά υφάσματα

Το επίμονο τσαλάκωμα εξαφανίζεται μόνο αν το ύφασμα μαλακώσει, υγραθεί ελαφρώς και χαλαρώσει. Η λύση είναι στον ατμό που βγάζει το σίδερο. Βάλτε τη λειτουργία του ατμού στο δυνατό και δείτε τη διαφορά σε κάθε ρούχο.

Αφήνουμε τα ευαίσθητα ρούχα για το τέλος

Η συσκευή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κρυώσει μετά τη χρήση της από ότι να ζεσταθεί, για το λόγο αυτό θα πρέπει να ξεκινάτε πρώτα με τα υφάσματα χρειάζονται χαμηλότερη θερμοκρασία, τα ευαίσθητα δηλαδή, όπως αυτά από πολυεστέρα και μετάξι. Συνεχίστε με τα βαμβακερά και τα λινά.

Κάνουμε εναλλαγές στη θερμότητα όταν σιδερώνουμε

Όταν ένα ρούχο είναι φτιαγμένο από ένα συνδυασμό υλικών, τότε θα πρέπει να διαλέγετε τη θερμοκρασία που ενδείκνυται για τα ευαίσθητα υφάσματα, για να μην καταστρέψετε το ρούχο.

Δεν βάζουμε νερό βρύσης στο σίδερο

Τα σημερινά μοντέλα των εταιρειών είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να δεχθούν το νερό της βρύσης καλύτερα από ό, τι παλαιότερα, εκτός κι αν το νερό της περιοχής που μένετε περιέχει πολλά άλατα. Τότε αναμείξτε το με απεσταγμένο (50 -50).

Δεν καθαρίζουμε το σίδερο

Το γεγονός ότι τα ρούχα είναι καθαρά δεν σημαίνει πως η πλάκα στο σίδερο δεν μαζεύει υπολείμματα που είναι πιθανό να βλάψουν κάποιο από αυτά. Καθαρίστε την με πάστα μαγειρικής σόδας όταν αυτό είναι εκτός λειτουργίας και κρύο.