9 αναπάντεχα οφέλη του σεξ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017 22:00

9 αναπάντεχα οφέλη του σεξ

Ξέρουμε ότι το σεξ είναι διασκεδαστικό. Ξέρουμε ότι είναι απολαυστικό.


Ξέρουμε αρκετά πράγματα για το σεξ, καλά και κακά, αλλά ίσως να μην γνωρίζαμε τα παρακάτω οφέλη που έχει για την υγεία μας. Και επειδή μας αρέσει να διαβάζουμε καλά νέα σας τα παρουσιάζουμε…

Εντείνει την εμπιστοσύνη
Κατά την διάρκεια του σεξ, εκκρίνονται ενδορφίνες και οξυτοκίνη, οι “ορμόνες της αγάπης”. Αυτές οι ορμόνες βοηθούν τους δύο συντρόφους να νιώσουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον.

Μειώνει το στρες
Αν κάνουμε σεξ καθημερινά, ο ιππόκαμπος του εγκεφάλου – η περιοχή του εγκεφάλου που ρυθμίζει τις αντιδράσεις μας στο στρες – έχει αυξημένη παραγωγή κυττάρων, σύμφωνα με μια μελέτη του Yale. Επιπλέον, το σεξ ελαττώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στο αίμα μας.

Προλαμβάνει την στυτική δυσλειτουργία
Φαίνεται πως ο καλύτερος τρόπος να σταματήσουμε να ανησυχούμε για την στυτική δυσλειτουργία είναι να κάνουμε τακτικά σεξ. Μια μελέτη αποκάλυψε πως οι άντρες που έκαναν σεξ περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα είχαν μικρότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την στύση τους.

Ενισχύει την υγεία του προστάτη
Οι άντρες που έχουν πιο συχνά οργασμούς μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη κατά το 1/3. Μια πιθανή εξήγηση για αυτό είναι πως η εκσπερμάτωση αποβάλλει καρκινογόνες ουσίες που συσσωρεύονται στον προστάτη. 

Πιο λαμπερό δέρμα
Το σεξ ενισχύει την παραγωγή της ορμόνης DHEA, η οποία δίνει στην επιδερμίδα μας μια νεανική λάμψη. 

Μας βοηθά να χάσουμε κιλά
Υπολογίζεται ότι το σεξ μας κάνει να καίμε σχεδόν τις ίδιες θερμίδες που θα καίγαμε αν κάναμε ασκήσεις με βάρη εκείνη την στιγμή. 

Καλύτερος ύπνος
Με δύο, μάλιστα, τρόπους. Από την μία, όπως είναι λογικό, το σεξ είναι κουραστικό, και έπειτα μπορούμε να κοιμηθούμε πιο εύκολα. Έπειτα, η οξυτοκίνη λειτουργεί και ως ηρεμιστικό. 

Μας προστατεύει από το κρύωμα
Σύμφωνα με μια μελέτη, οι άνθρωποι που κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση αντισωμάτων που προστατεύουν από το κρυολόγημα και την γρίπη.

Θεραπεύει τον πονοκέφαλο
Αυτό το ξέραμε. Αυτό πλέον το ξέρουν όλοι. Αλλά δεν μπορέσαμε να μην το βάλουμε.

Θ.Δ.

in2life.gr