Το λευκό μολύβι είναι πιο χρήσιμο απ’ όσο νομίζετε. Δείτε πόσες διαφορετικές χρήσεις έχει.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 09 Μαΐου 2017 11:30

Το λευκό μολύβι είναι πιο χρήσιμο απ’ όσο νομίζετε. Δείτε πόσες διαφορετικές χρήσεις έχει.

Λευκό μολύβι: το πιο παρεξηγημένο από όλα. Κι όμως, κάνει πολλά περισσότερα από το να τονίζει απλώς τα μάτια.

 

Όλες έχουμε σκεφτεί κάποια στιγμή πως το πιο «άχρηστο» μολύβι είναι το λευκό. Δικαιολογημένα, αφού κανείς δεν μας έχει πει πού ακριβώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε εκτός από την εσωτερική γωνία των ματιών.  Κι όμως, αυτό το μικροσκοπικό (και οικονομικό) εργαλείο δίνει εύκολες λύσεις σε πολλά προβλήματα του μακιγιάζ.

  1. 3D εφέ στα χείλη
    Αφού φορέσετε το κραγιόν σας, με ένα μαλακό λευκό μολύβι, τονίστε τη γραμμή του άνω χείλους. Μην ξεχάσετε να το απλώσετε και στην περιοχή ακριβώς κάτω από το κάτω χείλος. Σβήστε το χρώμα με τα δάχτυλά σας ή με το πινελάκι του κραγιόν, για να εξαφανίσετε τις σκληρές γραμμές. Έτσι τα χείλη σας θα δείχνουν πιο μεγάλα απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα.
  2. Γαλλικό μανικιούρ εξπρές
    Μπορείτε να έχετε την τέλεια λευκή γραμμή σε 30 μόλις δευτερόλεπτα. Απλώς βρέξτε ελαφρά την άκρη του μολυβιού και αρχίστε να χρωματίζετε την επιφάνεια κάτω από τα νύχια. Φυσικά, με το που θα πλύνετε τα χέρια σας, θα φύγει, αλλά είναι εξαιρετική λύση για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
  3. Ξεκούραστο βλέμμα
    Αν θέλετε να διώξετε την κούραση από τα μάτια σας, βάψτε την εσωτερική γραμμή τους με λευκό μολύβι. Θα δείχνετε όπως μετά έναν χορταστικό ύπνο. Αν απλώς θέλετε έξτρα λάμψη, τονίστε την εσωτερική γωνία. Αν όμως έχετε ήδη μεγάλα μάτια, καλύτερα να το αποφύγετε.
  4. Τοπικό καμουφλάζ
    Για να καλύψετε έναν τοπικό ερεθισμό (ή ένα μικρό σπυράκι), δεν είναι ανάγκη να καλύψετε όλο σας το πρόσωπο με μέικ απ. Ενυδατώστε καλά το πρόσωπό σας και στη συνέχεια περάστε πάνω από τις κοκκινίλες το λευκό μολύβι. Τέλος, απλώστε ταμποναριστά λίγο κονσίλερ και ολοκληρώστε με λίγη πούδρα, για να σταθεροποιήσετε το αποτέλεσμα.
  5. Βάση σκιάς ματιών
    Το χρώμα της σκιάς ματιών δείχνει έντονο στη συσκευασία, αλλά όχι στα βλέφαρά σας; Υπάρχει λύση: Πάρτε το λευκό μολύβι σας και απλώστε το πάνω στα βλέφαρα σαν βάση σκιάς. Θα δείτε πως η σκιά που θα χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια θα είναι πιο έντονη από κάθε άλλη φορά. Επίσης, το μακιγιάζ ματιών θα διαρκεί με αυτό τον τρόπο πολύ περισσότερο.
  6. Ματ Highlighting
    Αν έχετε βαρεθεί τα προϊόντα highlighting με την υπερβολική λάμψη ή τα βρίσκετε πολύ ακριβά, το λευκό μολύβι θα σας σώσει. Τραβήξτε απλώς μερικές γραμμές στα κατάλληλα σημεία: στην κορυφή των ζυγωματικών, κάτω από τα φρύδια, στο σημείο πάνω από το κέντρο των χειλιών, στο κέντρο του μετώπου και λίγο στο πιγούνι. Τρίψτε απαλά με τα δάχτυλα, για να σβηστούν οι σκληρές γραμμές και είστε έτοιμη.

womantoc.gr