7 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν δεν κάνεις καθόλου σεξ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 19:30

7 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν δεν κάνεις καθόλου σεξ

Μήπως έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που κάνατε σεξ; Είτε είστε single, είτε απλώς δεν έχετε χρόνο για να ασχοληθείτε με κάποιο πρόσωπο, αν έχετε φτάσει στο σημείο να παρατηρείτε ορισμένες από τις παρακάτω αλλαγές στη διάθεση και στο σώμα σας, μάλλον ήρθε η ώρα να ξαναμπείτε σιγά-σιγά στο παιχνίδι.


1. Ερωτικά όνειρα

Όπως συμβαίνει και στα αγόρια στην εφηβεία -οι ορμόνες κάνουν πάρτι σ’ αυτή την ηλικία- οι γυναίκες που απέχουν για μεγάλο διάστημα από το σεξ, θα συνειδητοποιήσουν πως το σώμα τους θα προσπαθήσει να τους υπενθυμίσει αυτό που τους λείπει μέσω του ύπνου. Οι περισσότερες γυναίκες δεν είναι σίγουρες αν πράγματι είχαν αυτό που λέμε «ονείρωξη», αφού η μοναδική απόδειξη είναι η μνήμη τους και όπως όλοι ξέρουμε όσο περνάει η ώρα η μνήμη ενός ονείρου γίνεται όλο και πιο θολή, όμως το σίγουρο είναι πως τα όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα όμως με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Broadly, το 37% των γυναικών θα έχει σίγουρα μία ονείρωξη μέχρι την ηλικία των 45 ενώ το φαινόμενο συναντάται πολύ συχνότερα ανάμεσα στις ηλικίες των 40 με 50. 

2.  Τα επίπεδα του στρες χτυπάνε κόκκινο

Μπορεί το άγχος να μην φτάνει όντως στα ύψη, όμως σίγουρα θα αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όπως έχουμε ξαναπεί, κατά τη διάρκεια του σεξ ο οργανισμός απελευθερώνει τις ενδορφίνες, οι οποίες μαζί με τη ντοπαμίνη θεωρούνται οι «ορμόνες της ευτυχίας». Οι ενδορφίνες στο σώμα είναι ο κατάλληλος τρόπος για να διώξετε μακριά το άγχος και τις έγνοιες, ενώ η διάθεση απογειώνεται αυτόματα. Επιπλέον, δεδομένου πως το σεξ είναι μία μορφή άσκησης και οι ασκήσεις έχουν κι αυτές την ιδιότητα να μειώνουν το στρες, όσο καιρό απέχετε από το «άθλημα» καλό είναι να φροντίσετε να το αναπληρώσετε με κάποια πραγματική αθλητική δραστηριότητα (cardio κατά προτίμηση). 

3. Το ανοσοποιητικό σύστημα πέφτει

Είναι γνωστό πως το σεξ παρέχει ορισμένα βασικά οφέλη για την υγεία, οπότε φαινομενικά όταν απέχουμε από αυτό είμαστε λίγο πιο επιρρεπείς στις αρρώστιες απ’ ότι συνήθως. Κάθε φορά που μία γυναίκα ή ένας άντρας έρχεται σε οργασμό, η ορμόνη (ετοιμαστείτε!) δεϋδροεπιανδροστερόνη που απελευθερώνεται στον οργανισμό, δίνει μία γερή ώθηση στο ανοσοποιητικό, βοηθώντας το σώμα να καταπολεμήσει τα βακτήρια, τους ιούς και τα μικρόβια. Τα οφέλη όπως καταλάβατε προϋποθέτουν το σεξ να είναι ολοκληρωμένο... Παρόλο που η αποχή από το σεξ δεν θα σας ρίξει στο κρεβάτι με πυρετό, θα χάσετε και ορισμένα άλλα θετικά: η δεϋδροεπιανδροστερόνη λειτουργεί και ως αντικαταθλιπτικό, βοηθάει στην γρήγορη ανάπλαση του κατεστραμμένου ιστού του δέρματος, κάνει το δέρμα να φαίνεται φρέσκο και λαμπερό και τέλος ενισχύει τις μαθητικές (!) ικανότητες. Αν αποφασίσετε λοιπόν να μάθετε μία νέα γλώσσα ή μία τέχνη, ξέρετε από τώρα με τι θα τη συνδυάσετε.

4. Χάνεται η σεξουαλική ορμή

Μπορεί να λέμε ότι όταν απέχουμε από κάτι σταδιακά το ξεχνάμε, όμως υπάρχει ακόμη ένα ρητό που λέει ότι το σεξ και το ποδήλατο, όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν τα ξεχνάς ποτέ. Στην προκειμένη, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση: όταν μία γυναίκα έχει καιρό να βιώσει έναν οργασμό, το σώμα της αυτόματα σταματάει να της προξενεί όλα αυτά τα συναισθήματα που συνδέονται με τους οργασμούς με τη λίμπιντο να μειώνεται σημαντικά. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε περήφανες για τη γυναικεία σας φύση, αφού οι λειτουργίες μπορούν να επανέλθουν στα ίδια επίπεδα αν αρχίσετε και πάλι τη δραστηριότητα. Οι άντρες από την άλλη, όταν απέχουν για αρκετό διάστημα από κάθε σεξουαλική λειτουργία, έχουν πολλές πιθανότητες να εμφανίσουν στυτικές δυσλειτουργίες.

5. Αύξηση βάρους

Το σεξ είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνεις την άσκησή σου χωρίς να χρειαστεί να βγεις έξω και να τρέχεις με τις ώρες. Μπορεί να μην καταλαβαίνετε πόσες θερμίδες καίτε όταν κάνετε σεξ, όμως σίγουρα θα καταλάβετε πόσες θερμίδες καίγατε όταν θα σταματήσετε. Αν και με ένα απλό φιλί με τον σύντροφό σας μπορείτε να κάψετε 68 περίπου θερμίδες ανά ώρα, οι θερμίδες που θα κάψετε στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα κάνοντας σεξ θα είναι τουλάχιστον 144. Μάλιστα, όσο πιο ενεργητικές είστε κατά τη διάρκεια της πράξης μπορείτε να αυξήσετε το ποσό από 18 μέχρι 30 θερμίδες. Και που οφείλεται αυτό; Στην αύξηση του ρυθμού της αναπνοής. 

7. Ο εγκέφαλός σας... αλλάζει

Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, οι λειτουργίες του γυναικείου εγκεφάλου και ειδικότερα η μνήμη, έχουν άμεση σχέση με το σεξ. Η αφηρημάδα και η απώλεια μνήμης μάλιστα είναι δύο από τις μεγαλύτερες παρενέργειες της έλλειψης σεξ. Η σεξουαλική επαφή ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργικότητα του ιππόκαμπου, ενός από τα 5 βασικότερα μέρη του εγκεφάλου που σχετίζεται με την μακρόχρονη μνήμη. Όταν λοιπόν σταματάτε να κάνετε σεξ για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα η απόδοση της μνήμης αρχίζει και ασθενεί, με αποτέλεσμα να ξεχνάτε ονόματα, ημερομηνίες, γεγονότα κλπ.

bovary.gr