Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να πέφτουμε για ύπνο...

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 19:00

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να πέφτουμε για ύπνο...

Όποιος δεν είναι και τόσο πρωινός τύπος δεινοπαθεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, ζώντας μια καθημερινή οδύσσεια μέχρι να ανοίξει το μάτι και να τεθεί σε λειτουργία το μυαλό.


Κάθε συμβουλή λοιπόν που θα τον κάνει να ξυπνά αναζωογονημένος και δεν μιλά για τα ευεργετικά οφέλη του πρωινού καφέ δεν μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενη!

Υπάρχει λοιπόν στο ίντερνετ ένας «μετρητής ύπνου» που δουλεύει προς όφελός μας, υπολογίζοντας δηλαδή την ακριβή ώρα που πρέπει να κλείσουμε τα μάτια για να δούμε τα καλύτερα δυνατά όνειρα.

Υπολογίζει ακόμα και αυτά τα 14 περιβόητα λεπτά που χρειάζεται ο άνθρωπος μέχρι να αποκοιμηθεί πλήρως.

slllyppskkemmannnrg2

Θέλετε να ξυπνήσετε στις 7:00 το πρωί; Η ιδανική ώρα να πάτε για ύπνο, μας λέει η εφαρμογή, είναι 9:46 μ.μ., 11:16 μ.μ., 12:46 π.μ. ή 2:16 π.μ., ανάλογα με το πόσες ώρες ύπνου χρειάζεστε. Είναι το πρωινό ξύπνημα να συμβεί στην εφιαλτική ώρα των 6:00 π.μ.; Τότε οι επιλογές που έχετε μπροστά σας αφορούν στις ώρες 8:46 μ.μ., 10:16 μ.μ., 11:46 μ.μ. ή 1:16 π.μ.

Ο μετρητής λαμβάνει υπόψη του τα μοτίβα του ύπνου, τον κιρκαδιανό ρυθμό και άλλους βασικούς ημερήσιους ρυθμούς, κρατώντας το βιολογικό μας ρολόι σε άψογη φόρμα.

Η λύση δεν είναι εξάλλου να πέφτουμε στο κρεβάτι ιδιαιτέρως νωρίς ή να κοιμόμαστε με τις ώρες, αφού αυτό καταλήγει συχνά να μας κάνει να νιώθουμε ακόμα πιο κουρασμένοι.

Το εν λόγω ρολόι δουλεύει στη βάση του γεγονότος ότι οι άνθρωποι χρειάζονται συνήθως πέντε ή έξι 90λεπτους κύκλους ύπνου τη νύχτα. Οι οποίοι πρέπει να γίνονται αδιάλειπτα, καθώς κάθε διακοπή αυτών των κύκλων έχει επίδραση στην αίσθηση της ξεκούρασης.

slllyppskkemmannnrg1

Το μεγάλο μυστικό εδώ είναι να ξυπνάς μεταξύ των κύκλων ύπνου, κάτι που χαρίζει την πολυπόθητη πρωινή φρεσκάδα.

Αξίζει ενδεχομένως μια δοκιμή…

newsbeast.gr