Κονσίλερ:Tips για να το φορέσεις σωστά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017 18:27

Κονσίλερ:Tips για να το φορέσεις σωστά

Απαραίτητος "σύντροφος" κάθε γυναίκας, το κονσίλερ δεν είναι μόνο για να καλύπτει τους μαύρους κύκλους και... τα σακουλάκια!

 
Η πιο συνηθισμένη του χρήση είναι να "εξαφανίζει" κάποιες ατέλειες της επιδερμίδας και, κυρίως, την κούραση κάτω από τα μάτια. Απλώνοντας γενικότερα, ωστόσο, κονσίλερ πριν από το φον ντε τεν, θα φωτίσετε επιπλέον τα "σκοτεινά" σημεία του προσώπου σας και θα τονίσετε τα... πλεονεκτήματά σας.

1. Κατ' αρχήν, μια πολύ λεπτή γραμμή κονσίλερ πάνω και κάτω από κάθε φρύδι, θα τα δείξει πιο "στητά" και θα "μεγαλώσει" τα μάτια σας.

2. Απλώνοντας κονσίλερ στην εσωτερική γωνία του ματιού και, στη συνέχεια, κάτω από τα μάτια, το βλέμμα σας θα δείξει πιο νεανικό και ξεκούραστο. Αν όμως το απλώσετε μόνο κάτω από κάθε μάτι, θα πετύχετε... ακριβώς το αντίθετο! Πάντως, για να καλύψετε τυχόν μαύρους κύκλους, το προϊόν πρέπει να είναι μόλις 1-2 τόνους πιο ανοιχτόχρωμο από το φον ντε τεν, καθώς οποιαδήποτε έντονη αντίθεση προσθέτει χρόνια! Αν, τώρα, θέλετε να καλύψετε τυχόν "σακούλες", θα χρειαστεί να διαλέξετε ένα προϊόν σε κίτρινη απόχρωση που θα σας χαρίσει μια πιο ομοιόμορφη εμφάνιση.

3. Απλώνοντας, επίσης, κονσίλερ στην καμπύλη της μύτης και κάτω από το κέντρο της, θα την κάνετε να δείχνει λεπτότερη και πολύ καλοσχηματισμένη. Αν, μάλιστα, η περιοχή υποφέρει ήδη από ερυθρότητα και σπασμένα τριχοειδή αγγεία, σας συμβουλεύουμε να απλώσετε λίγο κονσίλερ και γύρω από κάθε ρουθούνι.

4. Απλώνοντας, στη συνέχεια, κονσίλερ στις εξωτερικές γωνίες του στόματος, θα "σηκώσετε" τα "πεσμένα" χείλη, θα καλύψετε τις "σκληρές" γραμμές και θα αναδείξετε το ωραίο χαμόγελό σας!

5. Απλώνοντας, τέλος, λίγο κονσίλερ στο κέντρο του πηγουνιού, θα καλύψετε τυχόν πτυχές και θα "εξαφανίσετε" τις κοκκινίλες.

Tip

Πολλοί make up artists διαφωνούν ποιο πρέπει να μπαίνει πρώτο: το κονσίλερ ή το φον ντε τεν; Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι προτιμότερο να απλώνεται πριν, καθώς το φον ντε τεν που θα ακολουθήσει θα "σβήσει" τυχόν "εντάσεις" του κονσίλερ, αρκετοί όμως πιστεύουν ότι πρέπει το κονσίλερ να χρησιμοποιείται μετά, για να δείχνει πιο φυσικό το αποτέλεσμα. Η πρότασή μας είναι να καταλήξετε σε ό,τι "διορθώνει" και "φωτίζει" καλύτερο το πρόσωπό σας.

morethanawoman.gr



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250