Δείτε το τρελά πολυτελές «εξοχικό» του Τραμπ στο Mar-a-Lago, Παλμ Μπητς [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 09:17

Δείτε το τρελά πολυτελές «εξοχικό» του Τραμπ στο Mar-a-Lago, Παλμ Μπητς [εικόνες]

Επιχειρηματίας πριν γίνει πρόεδρος, ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος έχει στην κατοχή του πολλά ακίνητα.


Ενα από αυτά είναι το Mar-a-Lago, ένα υπερ-χλιδάτο κλαμπ στο Παλμ Μπητς, τόσο σουρεαλιστικό όσο και ο ιδιοκτήτης του.

Το  Mar-a-Lago άνοιξε επίσημα το 1927 και έγινε ιδιοκτησία του Τραμπ το 1985. Το χρησιμοποίησε ως ιδιωτική κατοικία επί 10 χρόνια πριν το ανοίξει στο κοινό, το 1995 και το βαπτίσει Mar-a-Lago Club.


Βρίσκεται πάνω στην υπέροχη παραλία του Παλμ Μπητς, έχει άπειρα στρέμματα γης, 128 δωμάτια και το μεγαλύτερο μέρος της κατοικίας είναι ιδιωτικής χρήσης από τον Τραμπ.
Χτίστηκε το 1924 από τον Edward Francis Hutton, έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζίτες της Αμερικής, και το Mar-a-Lago φιλοδοξούσε να γίνει το χειμερινό «ανάκτορο» των προέδρων των ΗΠΑ. Ωστόσο, ποτέ κανένας πρόεδρος δεν κατοίκησε εκεί, πριν τον Ντόναλντ Τραμπ.


Αρχιτεκτονικά είναι ισπανο-μαυριτανικού στιλ και θεωρείται ιστορικό κτίριο, ενώ επί Τραμπ πήρε το βραβείο 6-Star Diamond Award, που δίνει η American Academy of Hospitality Sciences.

Το εσωτερικό του είναι η πολυτέλεια χωρίς όρια. Ολα είναι μεγαλειώδη και μεγαλοπρεπή, και θυμίζουν κάτι από παλάτι των Βερσαλλιών. Τοιχογραφίες, τόνοι χρυσάφι στα ταβάνια και στα πατώματα, αγάλματα και βαρύτινα ξύλα, μεγαλειώδεις πολυέλαιοι: μια στυλιστική υπερβολή, με αμφιλεγόμενο γούστο.


Ο Τραμπ έκανε το κλαμπ ιδιωτικό. Για να εγγραφεί κάποιος μέλος πρέπει να πληρώσει 200.000 εγγραφή, συν έναν ετήσιο φόρο 14.000 δολάρια και 2.000 για να επιτραπεί η είσοδος στην τραπεζαρία.
Το κλαμπ χρησιμοποιείται για πολυτελείς γάμους και επίσημες εκδηλώσεις, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ το χρησιμοποιεί για να ξεκουράζεται, να παίζει γκολφ και να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει ένα από τα χλιδάτα μέρη στον κόσμο.

Ετσι ήταν το κτίριο στις αρχές:

Στις 23 Νοεμβρίου 2016 η βρετανική Daily Mail συνέκρινε τον Ντόναντ Τραμπ με τον νεκρό δικτάτορα Σαντάμ Χουσεϊν, λέγοντας ότι μοιράζονται το πάθος για το χρυσό!

iefimerida.gr




00 inkefalonia general ad 300X250