3 πεντάλεπτες πρωινές συνήθειες που μπορούν να αλλάξουν όλη τη μέρα σου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2017 08:04

3 πεντάλεπτες πρωινές συνήθειες που μπορούν να αλλάξουν όλη τη μέρα σου

Όταν θα ακούσετε για πρώτη φορά για την πρωινή ρουτίνα των πιο επιτυχημένων ανθρώπων στη γη, τότε πιθανότατα θα αμφισβητήσετε την ύπαρξη της ή θα σταθείτε δύσπιστοι απέναντι της.


Παρόλα αυτά, η σωστή πρωινή ρουτίνα είναι γεγονός. Σίγουρα οι περισσότεροι δεν μπορείτε να ξυπνήσετε στις τρεις το ξημέρωμα για να γυμναστείτε, να κάνετε διαλογισμό, να διαβάσετε τις ειδήσεις, να φτιάξετε μία λίστα με υποχρεώσεις. Αυτό που είναι όμως εφικτό είναι να εκμεταλλευτείτε σωστά το χρόνο σας.

Βελτιώστε το υπόλοιπο της ημέρας σας, εφαρμόζοντας σε μόλις πέντε λεπτά κάθε πρωί τις παρακάτω τρεις συνήθειες.

1) Γράψτε σε ένα χαρτί αυτά για τα οποία αισθάνεστε ευγνωμοσύνη. Σκεφτείτε όλα όσα χαίρεστε στη ζωή, χωρίς στέκεστε μόνο στα υλικά αγαθά, αλλά σε πιο ουσιώδη και απλά πράγματα όπως η οικογένεια. Το σημαντικό είναι να κατανοήσετε πως νιώθετε ευγνωμοσύνη που υπάρχουν αυτά στη ζωή σας και να μην εστιάζετε σε ότι δεν έχετε ή σας λείπει.

2) Το πεντάλεπτο της πρωινής γυμναστικής Μία άλλη πρόταση είναι να αφιερώσετε πέντε λεπτά από το χρόνο σας το πρωί για να κάνετε σύντομες σωματικές ασκήσεις όπως τα push ups ή η σανίδα. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση του επιπέδου ενέργειας αλλά και στη μείωση των κιλών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Physiology.

3)Το στρώσιμο του κρεβατιού Πιστεύεται πως όταν στρώνετε το κρεβάτι σας το πρωί πριν φύγετε από το σπίτι, αυτή η συνήθεια σας δημιουργεί την αίσθηση ενός κατορθώματος, που πιθανότατα να αυξήσει την παραγωγικότητα σας μέσα στην ημέρα.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ