8 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα ρούχα σου. Εσύ τα κάνεις;

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 09:45

8 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα ρούχα σου. Εσύ τα κάνεις;

Όλοι τα κάνουμε λίγο ή πολύ καταστρέφοντας αργά αλλά σταθερά την ποιότητα των αγαπημένων μας ρούχων. Αυτές είναι οι 8 συνήθειες που πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία.

 
Ποτε από βαρεμάρα, πότε από βιασύνη, πότε από αληθινή έλλειψη χρόνου κάνουμε μικρά λαθάκια που αργά μα σταθερά βλάπουν την όψη αλλά και την ποιότητα των ρούχων μας. Αν θέλεις λοιπόν το πιο άνετο σου τζην και το αγαπημένο σου πουλόβερ να αντέξουν περισσότερο απέφυγε να κάνεις τα 8 παράκατω λάθη που τα βλάπτουν δίχως να ταο καταλαβαίνεις.

  •  Το συχνό στεγνό καθάρισμα

Ακόμα κι όταν οι οδηγίες πλυσίματος ενός ρούχου αναγράφουν «στεγνό καθάρισμα» αυτό δεν σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ρούχο δεν μπορεί και να πλυθεί. Μόνο όταν η ετικέτα αναγράφει «Μόνο στεγνό καθάρισμα» δεν πρέπει να πλένεις τα ρούχα σου, οπότε κάνε διαχωρισμό των δύο περιπτώσεων καθώς το συχνό στεγνό καθάρισμα μπορεί να ξεθωριάσει τα ρούχα.

  •  Μην διπλώνεις τα δερμάτινα

Τα δερμάτινα ρούχα δεν γίνεται να σιδερωθούν γι αυτό είναι πολύ πιο σωστό να τα κρεμάς από να τα βάζεις διπλωμένα στα ράφια της ντουλάπας.

  • Μην ξεχνάς να ψεκάζεις τα παπούτσια σου με ειδικό σπρέι

Τα ειδικά προστατευτικά σπρέι μπορείς να τα βρεις παντού στην αγορά και εξασφαλίζει ότι τα παπούτσια σου θα μείνουν μακριά από λεκέδες και άλλες φθορές για πολύ περισσότερο.

  •  Προσοχή στις τσάντες σου

Υπάρχει λόγος που οι καλές και ακριβές τσάντες είναι τοποθετημένες μέσα σε ειδικά πάνινα τσαντάκια που τις προστατεύουν από τη σκόνη. Ακόμα κι αν δεν έχεις ένα για κάθε τσάντα σου μπορείς να αγοράσεις πλαστικές από το σούπερ μάρκετ. Επιπλέον, απέφυγε να τις κρεμάς γιατί έτσι φθείροντα τα χερούλια τους.

  • Κλείσε το φερμουάρ

Οι περισσότεροι ξεχνάμε να κλείσουμε τα φερμουάρ των ρούχων μας πριν τα τοποθετήσουμε στο πλυντήριο. Έτσι όμως υπάρχει ο κίνδυνος το ανοιχτό φερμουάρ να πιαστεί σε κάποιο από τα υπόλοιπα ρούχα και να το καταστρέψει. Οπότε το νου σου.

  • Μην φοράς συνέχεια το ίδιο σουτιέν

Μπορεί να σε βολεύει περισσότερο απ' οποιοδήποτε άλλο όμως απέφυγε να φοράς συνέχεια το ίδιο σουτιέν γιατί έτσι καταστρέφεις πολύ γρήγορα την φόρμα του.

  • Προτίμησε τις ξύλινες από τις πλαστικές ή τις συρμάτινες κρεμάστρες

Είναι πιο οικονομικές αλλά μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στα υφάσματα των ρούχων σου.

  • Μην βάζεις τα ευαίσθητα ρούχα στο πλυντήριο

Μπορεί να υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για τα ευαίσθητα σε όλα τα πλυντήρια όμως είναι γεγονός ότι τα σατέν ρούχα, τα μεταξωτά, οι δαντέλες ακόμα και τα εσώρουχα σου πρέπει να πλένονται το χέρι.




00 inkefalonia general ad 300X250