Δαντέλα, η κλασική επιλογή για τις γιορτές -Βάλ' την σωστά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016 10:23

Δαντέλα, η κλασική επιλογή για τις γιορτές -Βάλ' την σωστά

Είναι γοητευτική, διαχρονική, αποπνέει ρομαντισμό και φινέτσα μιας άλλης εποχής.


Είναι μια από τις «πρωταγωνίστριες» της φετινής σεζόν, ένα ύφασμα που παρέμενε και παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις, ιδιαιτέρως την περίοδο των γιορτών: δαντέλα. Την είδαμε στις πασαρέλες στις Εβδομάδες Μόδας και τον φετινό χειμώνα έχει τη δική της θέση στις επιλογές μας. Είτε μαύρη, είτε λευκή, είτε σε άλλους χρωματισμούς (βέβαια μια δαντέλα σε ένα χρώμα όπως πχ το έντονο ροζ ή κοραλλί μπορεί να μην είναι μια τόσο σικάτη επιλογή τον χειμώνα).

Η δαντέλα φοριέται και ξεχωρίζει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Δίνει στυλ, αθωότητα και κομψότητα και δημιουργεί εμφανίσεις με υψηλή αισθητική.

Οι fashion editors και οι fashionistas ανά τον κόσμο την επιλέγουν για τις φετινές γιορτινές εμφανίσεις τους και οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να φορεθεί ποικίλλουν. Η δαντέλα φοριέται όλες τις ώρες, από πρωί μέχρι βράδυ, ανάλογα με το πως θα την συνδυάσετε. Πχ. ένα δαντελένιο τοπ με λαιμόκοψη και μεγάλα κολιέ ή μακριά σκουλαρίκια συνδυάζεται ωραία με ένα δερμάτινο τζάκετ και κλέβει τις εντυπώσεις.

Η μόδα άλλωστε προστάζει τόλμη, μην φοβηθείτε τους συνδυασμούς υφών και υφασμάτων και κερδίστε το στοίχημα του στιλ.

Μια εμφάνιση με δαντέλα είναι επιβλητική, κεντρίζει τα βλέμματα αλλά πολλές φορές μπορούν να γίνουν στιλιστικά λάθη που επισκιάζουν την φινέτσα της.

Πώς να την φορέσεις – Τι να αποφύγεις

1) Η δαντέλα μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί και με άλλες υφές. Αλλά για να μην είναι το αποτέλεσμα είτε υπερβολικό, είτε εντελώς αντιαισθητικό, δείξτε προσοχή με ποιες άλλες υφές θα την συνδυάσετε.

2) Προσοχή στο παπούτσι που θα επιλέξεις για να μην είναι το αποτέλεσμα υπερβολικό.

3) Αν επιλέξεις φόρεμα από δαντέλα, φρόντισε να έχει φόδρα από μέσα, διαφορετικά το αποτέλεσμα δεν θα σε κολακέψει. Για την ακρίβεια, έτσι είναι σαν να κυκλοφορείς γυμνή.

4) Η δαντέλα ξεχωρίζει ακόμα κι είναι μόνο ένα μικρό μέρος της εμφάνισής σας. Δεν χρειάζεται να ντυθείτε με δαντέλα από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Το αποτέλεσμα θα δείχνει επιτηδευμένο.

5) Αν θες η δαντέλα να κυριαρχεί στο outfit σου, προτίμησέ την σε μαύρο. Είναι πάντα μια ασφαλής στιλιστικά επιλογή.

6) Μπορείς να φορέσεις ένα δαντελένιο φόρεμα αλλά όχι πχ ένα δαντελένιο κοστούμι, ή ένα δαντελένιο παντελόνι (με έντονες διαφάνειες).

Τρόποι να την φορέσεις - Ιδέες για να εντυπωσιάσεις

1) Φόρα την δαντέλα στη φούστα σου: Κάνει το στιλ ιδιαιτέρως ρομαντικό και σικάτο.

2) Φόρα τη δαντέλα σε φόρεμα

3) Φόρα τη δαντέλα με δερμάτινο jacket

4) Φόρα τη δαντέλα σε πουκάμισο

Bovary.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ