7 πράγματα που έχουν οι οργανωτικοί ανθρωποι στο σπίτι τους

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 20:18

7 πράγματα που έχουν οι οργανωτικοί ανθρωποι στο σπίτι τους

Η οργανωτικότητα δεν είναι απλά ουσιαστικό. Είναι τελικά κάτι πολύ… ουσιαστικό. Μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά μας.


Να την κάνει πιο λειτουργική, πιο αποτελεσματική στην διεκπεραίωση των στόχων μας. Οι οργανωτικοί άνθρωποι αγαπούν το προγραμματισμό, είναι πειθαρχημένοι και αποφασιστικοί. Είναι αισιόδοξοι, τοποθετούν σε σειρά τις επιλογές που έχουν και διαλέγουν τη πιο αποτελεσματική και συμφέρουσα. Οι οργανωτικοί άνθρωποι δεν ψάχνουν να βρουν χώρο, το δημιουργούν μόνοι τους και αν χρειαστεί να πετάξουν πράγματα, το κάνουν χωρίς «τύψεις». Δεν είναι παρορμητικοί, συνηθίζουν να κάνουν λίστες και να χρησιμοποιούν ατζέντα. Συνηθίζουν να τακτοποιούν το σπίτι και το γραφείο συχνά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Δε μετανιώνουν εύκολα για τις αποφάσεις τους, απλά γιατί έχουν αποφασίσει πολύ μελετημένα το τι θα κάνουν. Ο χώρος τους έχει ποστ ιτ, σημειώσεις με υπενθυμίσεις. Οι οργανωτικοί άνθρωποι είναι επιμελείς, διευκολύνουν τη ζωή τους με απλούς τρόπους, δεν χρονοτριβούν και είναι πρακτικοί. Εκμεταλλεύονται το πρωί για να οργανώνουν την επόμενη μέρα και βάζουν deadlines.

Ίσως να ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων, ίσως και όχι. Αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση δεν είναι δύσκολο να μπείτε στην πρώτη. Όλα είναι θέμα νοοτροπίας και συνήθειας. Αρκεί να οργανώσετε την κάθε σας ημέρα με πρόγραμμα και πρακτικό πνεύμα. Το σπίτι ενός οργανωτικού ανθρώπου έχει λεπτομέρειας που αξίζουν παρατήρησης. Μικρά αντικείμενα που κάνουν την διαφορά και δείχνουν ότι τελικά η καθημερινότητά μας μπορεί να γίνει πιο εύκολη, με λιγότερο άγχος, πιο αποτελεσματική και παραγωγική. Ακολουθούν 8 πράγματα που έρευνες έχουν δείξει ότι πολλά άτομα με τις παραπάνω αρετές έχουν στο σπίτι τους.

1) Θήκη για τα κλειδιά

2) Διαχωριστικά ραφιών: Έτσι αποφεύγεις την ακαταστασία και μπορείς να βρίσκεις αυτό που θέλεις κατά είδος

3) Γυάλινα βάζα: Έτσι θα μπορείς να βλέπεις εύκολα το περιεχόμενό τους

4) Κουτιά με ετικέτες: Ετσι θα μπορείτε να βλέπετε εύκολα το περιεχόμενο που ψάχνετε.

5) Πλαστικές αυγοθήκες για να την αποθήκευση μικρών πραγμάτων

6) Θήκες για τα προιόντα μακιγιάζ

7) Μικρά διάφανα βαζάκια