Τέσσερις μύθοι γύρω από το σεξ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 22:49

Τέσσερις μύθοι γύρω από το σεξ

Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το σεξ οι οποίοι συχνά διαδίδονται σαν αλήθειες...

 
Κάποια λοιπόν δεδομένα που μοιάζουν σαν κοινώς αποδεκτές αλήθειες, στην πραγματικότητα δεν ισχύουν και μας... μπερδεύουν.

Δείτε τέσσερις από αυτούς τους μύθους γύρω από το σεξ...

1. Τα προφυλακτικά μειώνουν την απόλαυση

Πρόκειται ξεκάθαρα για μύθο ενώ κάποιες φορές μπορεί να ισχύει ακόμη και το αντίθετο. Σε μια σχετική έρευνα βρέθηκε ότι το 68% των ανδρών διαλέγουν το λάθος μέγεθος και σχήμα προφυλακτικού. Όταν βρήκαν το κατάλληλο, τα επίπεδα της σεξουαλικής τους απόλαυσης εκτοξεύτηκαν.

2. Οι γυναίκες ενδιαφέρονται λιγότερο από τους άνδρες για το σεξ

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι γυναίκες, ωστόσο, μπορεί να χάσουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ όταν υπάρχει ιστορικό κακοποίησης, όταν η σχέση τους ταλανίζεται από προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται, καθώς και όταν οι απαιτήσεις από την εργασία και την ανατροφή των παιδιών είναι πολύ υψηλές. 

3. Η απόλαυση σχετίζεται με το μέγεθος

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μέγεθος του πέους δεν είναι τόσο σημαντικό όσο θεωρείται ενώ αυτό που φαίνεται να έχει σημασία είναι η συμβατότητα των μεγεθών ανάμεσα στο ζευγάρι. Αυτό τελικά οδηγεί στην πραγματική απόλαυση.

4. Η οικειότητα ανάμεσα στο ζευγάρι φέρνει καλύτερο σεξ

Στην πραγματικότητα μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Η ανάπτυξη πολύ μεγάλης οικειότητας μπορεί να οδηγήσει τους δυο συντρόφους να από-ερωτικοποιήσουν ο ένας τον άλλο, με αποτέλεσμα η σχέση να χάσει τον αισθησιακό της χαρακτήρα.