Αρωμα - 7 μυστικά για να μυρίζεις όμορφα όλη μέρα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 08:25

Αρωμα - 7 μυστικά για να μυρίζεις όμορφα όλη μέρα

Απολαμβάνετε ένα ζεστό ντους το πρωί και την αίσθηση απαλότητας που σας αφήνει η κρέμα σώματος μετά από αυτό, ωστόσο οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας αλλοιώνουν τη φρεσκάδα και την όμορφη μυρωδιά του δέρματος.


Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθετε άβολα ανάμεσα σε συνεργάτες ή να πιστεύετε, ότι δεν είστε αρκετά περιποιημένες.

Η επιλογή ενός «ιδανικού» αρώματος δεν είναι η μοναδική λύση στο παραπάνω πρόβλημα. Υπάρχει στην πραγματικότητα μια ολόκληρη στρατηγική, που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το όμορφο και αισθησιακό σας άρωμα ολόκληρη τη μέρα, ώστε να μαγεύετε τους πάντες στο πέρασμα σας.

Εστιάστε:

  • Στις νότες του αρώματος που αγοράζετε, καθώς τα εσπεριδοειδή αρώματα τείνουν να διαρκούν λιγότερο σε σύγκριση με αυτά που έχουν ξυλώδη ή spicy χαρακτήρα.
  • Στο layering που πρέπει να ακολουθείτε πριν αρωματιστείτε, μιας και σχεδόν όλα τα αρώματα «κυκλοφορούν» σε αντίστοιχη κρέμα σώματος ή λοσιόν, ακόμα και αιθέριο έλαιο.
  • Στα υπόλοιπα σημεία του σώματος που μπορούν να απελευθερώσουν τις νότες του αρώματος λόγω του ότι είναι πιο θερμές περιοχές, όπως για παράδειγμα το ντεκολτέ, πίσω από τα γόνατα, το εσωτερικό των καρπών και πίσω από τα αυτιά. Αυτά τα σημεία λέγονται και «σημεία πίεσης». 
  • Στο μεγαλύτερο λάθος που κάνετε, ακόμα κι όταν βγαίνετε στην αγορά για να αναζητήσετε το επόμενο άρωμα σας, να τρίβετε την ποσότητα νομίζοντας πως μυρίζει μόνο όταν στεγνώσει.
  • Στην καλή ενυδάτωση του δέρματος, πριν εφαρμόσετε το άρωμα, γιατί η ξηρότητα έχει την τάση να εξατμίζει το άρωμα πιο γρήγορα.
  • Στο κατάλληλο timing, που είναι ακριβώς μετά το ντους ή το μπάνιο, όταν το δέρμα είναι ακόμα νωπό και το άρωμα «κλειδώνει».
  • Στο μέρος όπου αποθηκεύετε τα αρώματα, γιατί η υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία ή η υγρασία αλλοιώνουν την ποιότητα.