6 μεγάλα λάθη που κάνεις με την ενυδατική κρέμα σου

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 22:16

6 μεγάλα λάθη που κάνεις με την ενυδατική κρέμα σου

Η σωστή ενυδάτωση του προσώπου είναι το άλφα και το ωμέγα της νεανικότητας και της φρεσκάδας του.

 

Για να το διατηρήσουμε βελούδινο, χωρίς ξηρότητα οφείλουμε να ακολουθούμε μια σειρά κανόνων (αρκεί να είναι και οι σωστοί, βέβαια). Η ενυδατική κρέμα είναι εργαλείο για την επίτευξη του στόχου μας. Το κρύο περιβάλλον, η θερμότητα, το στρες και η κακή διατροφή μπορούν να δημιουργήσουν μια κουρασμένη όψη που μπορεί να διορθωθεί με την κατάλληλη ενυδάτωση της επιδερμίδας που έρχεται –τις περισσότερες φορές- μέσα από την χρήση της κατάλληλης ενυδατικής κρέμας. Ποια είναι όμως τα λάθη που κάνουμε κατά την χρήση της;

1) Την χρησιμοποιείς μόνο σποραδικά: Το να χρησιμοποιείς την ενυδατική κρέμα μόνο μια φορά την ημέρα δεν θα σε βοηθήσει να ρυθμίσεις αποτελεσματικά την ξηρότητα. Καθημερινά το δέρμα επηρεάζεται από παράγοντες όπως ο κρύος καιρός ή το ζεστό νερό. Η ηλικία επίσης παίζει σημαντικό ρόλο και όσο αυξάνεται, αυξάνονται και η ανάγκη του δέρματος για ενυδάτωση. Η χρήση ενυδατικής κρέμας μια φορά την ημέρα ή μέρα παρά μέρα δεν μπορεί να φέρει εύκολα την επιθυμητή όψη.

2) Δεν την χρησιμοποιείς σωστά: Το μέρος που οφείλεις να ενυδατώνεις δεν είναι μόνο το πρόσωπο. Είναι και ο λαιμός, οι αγκώνες, τα πέλματα. Το σώμα, ιδιαιτέρως τον χειμώνα διψά για ενυδάτωση και πριν βάλεις την κρέμα είναι σημαντικό να κάνεις scrub μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

3) Παραλείπεις την κρέμα γιατί έχεις ακμή: Οι περισσότερες θεραπείες για την ακμή αποφεύγουν προϊόντα ενυδάτωσης που μπορεί να προκαλέσουν τάσεις λιπαρότητας. Πολλές κρέμες εμπεριέχουν έλαια που μπορεί να κλείσουν τους πόρους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τέτοιες επιδερμίδες πρέπει να μείνουν χωρίς ενυδάτωση. Προϊόντα όπως τα serum που είναι πιο ελαφριά σε σύνθεση μπορούν να βοηθήσουν.

4) Χρησιμοποιείς την ίδια κρέμα πρωί και βράδυ: Είναι λάθος να χρησιμοποιείς την ίδια κρέμα και το πρωί και το βραδύ καθώς οι ανάγκες σου για ενυδάτωση είναι διαφορετικές στις δύο περιόδους της ημέρας. Το πρωί, η ενυδατική κρέμα καλό θα ήταν να περιέχει δείκτη προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία ενώ το βράδυ θα πρέπει να περιέχει συστατικά για την αναδόμηση του προσώπου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

5) Δεν βάζεις κρέμα ματιών: Το πρόσωπο σε αρκετά σημεία του έχει διαφορετικές ανάγκες ενυδάτωσης: όπως στην περιοχή των ματιών που είναι ιδιατέρως ευαίσθητη. Με το να χρησιμοποιείς πάντα μόνο μια κρέμα για όλα τα σημεία του προσώπου δεν φέρνεις την επιθυμητή ενυδάτωση.

6) Πιστεύεις ότι οι ενυδατικές κρέμες κάνουν… θαύματα: Μια καλή ενυδατική κρέμα μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις ορατά αποτελέσματα στην προσπάθειά σου για ενυδάτωση, ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που την επηρεάζουν όπως το καθαριστικό που χρησιμοποιείς, η θερμοκρασία του νερού κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, η αντηλιακή σου κρέμα, το νερό που καταναλώνεις.