Γιατί τα μαλλιά μυρίζουν τόσο εύκολα άσχημα;

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2016 14:10

Γιατί τα μαλλιά μυρίζουν τόσο εύκολα άσχημα;

 

Σας έχει τύχει ποτέ να έχετε μόλις λουστεί, τα μαλλιά σας να μυρίζουν υπέροχα και μία μικρή άσχημη μυρωδιά να έρθει και να τα χαλάσει όλα;

Η αλήθεια είναι ότι τα μαλλιά απορροφούν πολύ εύκολα τις οσμές, πολύ περισσότερο από το υπόλοιπο ανθρώπινο σώμα. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Η δερματολόγος Francesca Fusco, δίνει την απάντηση μέσα από την ιστοσελίδα Refinery29.

«Τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, καταλήγουν να μυρίζουν πιο εύκολα άσχημα επειδή έχουν συσσωρευμένο σμήγμα και ιδρώτα, κάτι που καθιστά το έδαφος πρόσφορο για την ανάπτυξη ζυμομύκητα, νεκρού δέρματος και βακτηρίων», ανέφερε.

Για την ακρίβεια, ο ιδρώτας δεν έχει μυρωδιά από μόνος του, αλλά τα βακτήρια έχουν και αυτά «τρέφονται» από τα λιπίδια και τις πρωτεΐνες που έχει ο ιδρώτας, απελευθερώνοντας άσχημες οσμές, αφού το κρανίο μας, όπως και το υπόλοιπο σώμα, ιδρώνει.

Τώρα όσον αφορά τον λόγο που τα μαλλιά μυρίζουν πιο άσχημα από το πρόσωπό σας, για παράδειγμα, η Fusco, δίνει πάλι την απάντηση. Ο λόγος είναι ότι τα μαλλιά, κρατούν ζεστό το κρανίο και η ζέστη αυτή βοηθά τα βακτήρια να αναπτυχθούν πιο εύκολα.