6 συνήθειες που φράζουν τους πόρους του προσώπου σου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016 10:42

6 συνήθειες που φράζουν τους πόρους του προσώπου σου

 

1. Πειράζεις σπυράκια και πόρους

Αν και θα έπρεπε να έχεις μάθει ήδη ότι δεν κάνει να πειράζεις τα σπυράκια σου, ας το πούμε ακόμα μια φορά. Όλοι οι δερματολόγοι φωνάζουν πως όταν πιέζεις και τραβάς το δέρμα, στην προσπάθειά σου να σπάσεις ένα σπυράκι, συμβάλλεις στη δημιουργία λεπτών γραμμών, φλεγμονής και ερεθισμού, τα οποία επηρεάζουν το μέγεθος των πόρων σε βάθος χρόνου. Επιπλέον, με αυτές τις κινήσεις υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μεταφερθούν λιπαρότητα, βακτήρια και άλλα μικρόβια από τα χέρια σου στους πόρους προκαλώντας απόφραξη. Προσπάθησε να αντισταθείς στον πειρασμό και επέλεξε ένα καθαριστικό προϊόν ειδικό για ακμή ή λιπαρό δέρμα.

2. Ακουμπάς το πρόσωπό σου συχνά μέσα στην ημέρα

Σκέψου για μια στιγμή πόσα πράγματα ακουμπάς με τα χέρια σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε λεωφορεία, τρένα, γραφεία, καφετέριες, σπίτι. Όταν ακουμπάς το πρόσωπό σου μετά προκαλείς λιπαρότητα και μεταφέρεις βακτήρια, ιούς και αλλεργιογόνους παράγοντες που φράζουν τους πόρους. Δοκίμασε να πλένεις τα χέρια σου όσο πιο συχνά μπορείς ή αν έχεις την ανάλογη οικειότητα ζήτα από τους συναδέλφους ή τους φίλους σου να σου επισημαίνουν πότε πιάνεις το πρόσωπό σου ώστε να το συνειδητοποιείς και να το αποφεύγεις.

3. Δεν αφαιρείς το μακιγιάζ πριν κοιμηθείς

Ίσως η χειρότερη συνήθεια που έχουμε οι γυναίκες είναι να μην ξεβαφόμαστε όταν γυρίζουμε κομμάτια στο σπίτι γιατί απλά δεν έχουμε κουράγιο. Τραγικό λάθος αφού κατά τη διάρκεια της νύχτας το μέικαπ και η λιπαρότητα συσσωρεύονται στο δέρμα και φράζουν τους πόρους και εμποδίζουν το δέρμα να αναπνέει σωστά. Αποτέλεσμα; Δέρμα θαμπό και κουρασμένο που γερνάει πρόωρα. Όσο κουρασμένη κι αν είσαι, να θυμάσαι πάντα να ξεβάφεσαι έστω και με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ.

4. Ξεχνάς να κάνεις απολέπιση

Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίζεις τους πόρους είναι η απολέπιση, μια διαδικασία απαραίτητη για την υγεία του δέρματος. Τα καθαριστικά δεν απομακρύνουν εντελώς τα νεκρά κύτταρα, με αποτέλεσμα αυτά να συσσωρεύονται στο δέρμα φράζοντας τους πόρους. Η απολέπιση απομακρύνει κάθε ίχνος λιπαρότητας, μικροβίων και νεκρών κυττάρων βοηθώντας το δέρμα να αναπνεύσει και να λάμψει ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες εμφάνισης σπυριών.

5. Φοράς λάθος μέικαπ

Είναι σίγουρα δελεαστικό να προσπαθείς να καλύψεις τους πόρους και τα σπυράκια σου με κονσίλερ ή μέικαπ. Συνειδητοποιείς όμως ότι αν δεν έχει σωστή βάση τότε απλά τα εμποδίζεις να αναπνεύσουν χειροτερεύοντας το πρόβλημα. Απόφυγε τα προϊόντα που περιέχουν κερί, έλαια και βούτυρα στη φόρμουλα. Προτίμησε ένα mineral μέικαπ που είναι πιο ελαφρύ και επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει.

6. Δεν χρησιμοποιείς κρέμα με ρετινόλη

Οι κρέμες με ρετινόλη περιέχουν συστατικά που ενισχύουν την παραγωγή γλυκοαμινογλυκάνων από το δέρμα, τα οποία σφίγγουν το δέρμα γύρω από τους πόρους και ελαχιστοποιούν την εμφάνισή τους.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250