Γιατί πρέπει να πίνεις νερό και όχι καφέ μόλις ξυπνάς

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 10:04

Γιατί πρέπει να πίνεις νερό και όχι καφέ μόλις ξυπνάς

 

Μπορεί η πρώτη γουλιά που βάζουμε οι περισσότεροι στο στόμα μας το πρωί να είναι καφές (ή γάλα), αλλά όλοι οι διάσημοι, εκατομμυριούχοι και πολιτικοί που έχουν μία φορτωμένη μέρα μπροστά τους, προτιμούν να ξεκινήσουν την μέρα τους με ένα... ποτήρι νερό.

Από την Γκουίνεθ Πάλτροου, μέχρι την ιδιοκτήτρια της γνωστής αλυσίδας Cinnabon και beauty editors, ένα ποτήρι νερό με ή χωρίς λεμόνι είναι το μυστικό που «ξυπνάει» τον οργανισμό τους.

Συγκεκριμένα, η Τζένιφερ Άνιστον και η Γκουίνεθ Πάλτροου προσθέτουν χυμό από φρέσκο λεμόνι, ώστε να «καθαρίσουν» τον οργανισμό τους πριν πάρουν πρωινό, ενώ η σύμβουλος ομορφιάς του βρετανικού περιοδικού Glamour βάζει μία κουταλιά μηλόξυδο στο νερό της.

«Το σώμα σας είναι αφυδατωμένο κάθε φορά που ξυπνάτε και χρειάζεται ενέργεια», αναφέρει η διατροφολόγος Ράνια Μπατάινε.

«Έτσι το νερό όχι μόνο επαναφέρει τη λειτουργία του οργανισμού μας, αλλά κάνει το μυαλό μας να «στροφάρει» πιο γρήγορα και μας κάνει να έχουμε περισσότερη διάθεση όσο περνάει η ώρα» συμπληρώνει η ίδια.


Πίνοντας ένα ή δύο ποτήρια νερό όταν ξυπνάς, λοιπόν, ξυπνάς πιο γρήγορα, ενυδατώνεις τον οργανισμό σου γρηγορότερα από ότι αν έπινες κάτι άλλο και η αυξάνεις την εγκεφαλική σου δραστηριότητα . Έτσι, είσαι σε εγρήγορση από την πρώτη κιόλας ώρα που ξυπνάς και γίνεσαι πιο παραγωγικός στη συνέχεια.