Κάνε σεξ πριν κοιμηθείς για να δεις όνειρα γλυκά, προτείνουν οι επιστήμονες

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 22:23

Κάνε σεξ πριν κοιμηθείς για να δεις όνειρα γλυκά, προτείνουν οι επιστήμονες


Για να δεις γλυκά όνειρα το βράδυ, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις σεξ, λίγο πριν από τον ύπνο. Εγγύηση, δηλώνουν Γερμανοί επιστήμονες σε πρόσφατη μελέτη τους.

Η Γερμανική Εταιρεία Ερευνών Ύπνου θέλησε να μας διαφωτίσει για το πώς θα καταφέρουμε να κοιμηθούμε, αποβάλλοντας το στρες της ημέρας και τους εφιάλτες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες της,  η ερωτική πράξη είναι η μοναδική δραστηριότητα που κουράζει και συγχρόνως χαλαρώνει το σώμα, βοηθώντας μας να κοιμηθούμε «σαν πουλάκια», χωρίς να χρειαστεί να πιούμε χαμομήλι, να βάλουμε τηλεόραση να παίζει για να μας πάρει ο ύπνος, ή να πάρουμε ηρεμιστικά και υπνωτικά χάπια, προκειμένου να κοιμηθούμε.

Οι ειδικοί τονίζουν, επίσης, ότι ο καλός ύπνος συνδέεται άμεσα με την ισορροπημένη διατροφή και τη σωματική άσκηση. Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι οι αθλητικές δραστηριότητες το βράδυ είναι απαγορευτικές καθώς «βοηθούν στην απελευθέρωση διεγερτικών ορμονών», οι οποίες επηρεάζουν τόσο το σώμα όσο και τον εγκέφαλο.

Παράλληλα, οι Γερμανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει μέσος όρος των ωρών ύπνου που χρειαζόμαστε, καθώς, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά «κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ανάγκες, άλλοι καλύπτονται με οκτώ ώρες και άλλοι με λιγότερες».