Αλλάξτε τα βαρετά ντουλάπια της κουζίνας, εύκολα [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 10:53

Αλλάξτε τα βαρετά ντουλάπια της κουζίνας, εύκολα [εικόνες]

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε επειγόντως να αλλάξουμε τα ντουλάπια της κουζίνας που μας έχουν κουράσει.

Το χρώμα, το φτηνό ξύλο, τα άσχημα πόμολα, κάτι μας φταίει και η κουζίνα μας σταμάτησε να είναι ένας χαρούμενος χώρος που μας εμπνέει. Υπάρχει τρόπος να αλλάξετε εντελώς την κουζίνα σας, χωρίς να μπείτε στον κόπο και στα έξοδα, χωρίς να πετάξετε τα παλιά και να αγοράσετε καινούρια ντουλάπια κουζίνας.

1.    Ξεχάστε τις πόρτες
Αν τα ντουλάπια σας είναι καταθλιπτικά, δύσκολα θα βρείτε έναν ριζικό τρόπο μεταμόρφωσης. Η καλύτερη λύση είναι να βγάλετε οριστικά τις πόρτες. Βάλτε σε τάξη το εσωτερικό των ντουλαπιών σας, διακοσμήστε τα με τα ωραιότερα αντικείμενα που διαθέτετε και απολαύστε την κουζίνα σας πιο όμορφη από ποτέ. Ντουλάπια κουζίνας χωρίς πόρτες είναι η απόλυτη μόδα της εποχής.

Σε αυτή την περίπτωση, τοποθετήστε όλα τα προϊόντα της κουζίνας σας σε όμορφα γυάλινα μπουκάλια:

2.    Αντικαταστήστε τα πόμολα
Τα ντουλάπια σας έχουν βαρετά, ψεύτικα ή ντεμοντέ πόμολα; Αγοράστε ευφάνταστα καινούρια πόμολα, πετάξτε τα παλιά και θα δείτε την κουζίνα σας να αλλάζει όψη με μια κίνηση.


3.    Ντύστε τις πόρτες των ντουλαπιών με στίκερ ή φελλό
Φθηνή και διασκεδαστική λύση, ζητήστε πληροφορίες και τοποθετήστε τα μόνοι σας. Εύκολη ταπετσαρία, αναζητήστε αυτή που θα ταιριάξει καλύτερα στο εσωτερικό της κουζίνας σας. Κόψτε, κολλήστε, μεταμορφώστε!

4.    Προτιμήστε τις διάφανες πόρτες
Κοστίζουν κάπως, αλλά δεν πρόκειται και για ολική αλλαγή ντουλαπιών! Αν βρείτε αντίστοιχες μάρκες πόρτας, προτιμήστε τη διαφάνεια που δίνει χρώμα και τόνο στην κουζίνα, επειδή εμφανίζονται σαν χρωματιστές σκιές τα εσωτερικά αντικείμενα. Υπέροχη λύση!

5.    Βάψτε τις πόρτες
Αν τα ντουλάπια της κουζίνας σας είναι από αυθεντικό ξύλο, αυτή είναι μια λύση που αξίζει. Απλά πρέπει να αφαιρέσετε τις πόρτες, να ξυθούν προσεκτικά και μετά να περαστούν τα κατάλληλα υλικά πριν βαφούν στο χρώμα της προτίμησής σας.

6. Βάψτε τους τοίχους της κουζίνας

Αν καμμία από αυτές τις λύσεις δεν σας βολεύουν, τότε αγνοήστε τα ντουλάπια και βάψτε τους τοίχους της κουζίνας. Αναβαθμίστε, έτσι, το χώρο, με έμμεσο τρόπο.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ