Σεξ: Κάνει καλό ή όχι η γυμναστική στις ανδρικές επιδόσεις;

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 06 Αυγούστου 2016 21:41

Σεξ: Κάνει καλό ή όχι η γυμναστική στις ανδρικές επιδόσεις;

Ένα από τα βασικά άγχη στη ζωή των ανδρών είναι εάν θα αποδώσουν ή όχι στο σεξ. Πότε όμως αποδίδουν καλύτερα;

Αναλυτικότερα έρευνα που πραγματοποιήθηκε απέδειξε όσοι ιδρώνουν τη… φανέλα στο γυμναστήριο έχουν αυξημένες ερωτικές επιδόσεις σε αντίθεση με όσους δεν λένε με τίποτα να εγκαταλείψουν τον καναπέ!

«Η φυσική κατάσταση είναι σημαντική για να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα όργανα του σώματος – ιδίως αυτά που απαιτούν καλή παροχή αίματος» επισημαίνει ο επιδημιολόγος στα Ερευνητικά Ιδρύματα της Νέας Αγγλίας, στην Μασαχουσέτη, επικεφαλής της «Μελέτης της Ανδρικής Γήρανσης» – δρ Τζον Μακ Κίνλεϊ.

Πόσα χιλιόμετρα την ημέρα;

Όπως απέδειξε η μελέτη της Ανδρικής Γήρανσης όσο λιγότερο ασκούνται οι άνδρες, τόσο περισσότερο κινδυνεύουν να αναπτύξουν στυτική δυσλειτουργία. Με βάση των στοιχείων που συνέλεξαν οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας των ανδρών οι οποίοι ζουν μια καθιστική ζωή , μπορεί να μειωθούν εάν αυτοί αρχίσουν να γυμνάζονται συστηματικά – αν περπατούν, λόγου χάρη, με γρήγορο βήμα 3 χιλιόμετρα κάθε μέρα.

Περισσότερα στοιχεία για την σχέση γυμναστικής και σεξουαλικής ικανότητας παρέχει και μια μελέτη από την Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον δρα Έρικ Μπ. Ριμ.

Ο δρ Ριμ και οι συνεργάτες του ανέλυσαν στοιχεία από περίπου 2.000 γιατρούς, ηλικίας 51 έως 87 ετών, διαπιστώνοντας πως όσοι από αυτούς γυμνάζονταν έντονα επί 20 έως 30 λεπτά την ημέρα, είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν στυτική δυσλειτουργία σε σύγκριση με όσους δεν γυμνάζονταν σχεδόν καθόλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και άλλη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο η οποία κατέστησε σαφές πως όσοι μεσήλικες άνδρες άρχισαν να γυμνάζονται τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα, επί μια ώρα κάθε φορά, είχαν τακτικότερες σεξουαλικές επαφές και οργασμούς.

http://enetpress.gr